Başkanımızın Dünya Çevre Günü mesajı

Belediye Başkanı Şükrü Sözen 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebi ile yayınladığı mesajda; "Daha yeşil bir çevre için de canla başla çalışmaktayız. Doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır. Mirasımızı el birliğiyle koruyalım" dedi.

Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Hava, su ve toprak insan yaşamı için gerekli ana unsurlardır. Bu unsurlardan birinin bozulması dahi, doğal dengeyi bozacak ve canlılar için de yaşanmaz bir ortam oluşmasına sebep olacaktır.

Çevre sorunları, bugün ülkemizi içten ve dıştan saran potansiyel bir tehdit halini almış, küresel ısınma sorunu ve daha birçok yaşamsal fonksiyondan bizi mahrum edecek duruma getirmiştir.

Çevrenin korunması bütün kamu kuruluşlarının, uluslararası kuruluşların ve tüm gönüllü kuruluşların görev alanlarının ayrılmaz bir parçasıdır.

Biz de Manavgat Belediyesi olarak görevimizin ve çevre sorunları konusundaki sorumluluğumuzun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çevre değerlerinin korunması konusuna hassasiyetle yaklaşacağımıza söz vermiştik ve bu duyarlılığın hiçbir zaman eksilmeden devam edeceği konusunda sözümüzde durduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. İnsanların daha mutlu, daha sağlıklı ve daha güvenli bir fiziki çevrede yaşaması için gerekli ortamı yaratmak öncelikli hedefimizdir Manavgat’ın yeniden yapılanması sürecinde bilimin, yasaların ve toplumsal ihtiyaçların dışında öncelikli yaklaşımımız çevremizin, doğamızın korunması oldu.

Temiz çevre anlayışıyla her karışı temiz bir ilçe var etmek için çalışıyoruz. Halkımızın daha sağlıklı, temiz ve güzel bir çevrede yaşamaları için bugüne kadar 9 araç ile temizlik hizmeti gerçekleştirilen Manavgat’ta, “Temizlik ve Çöp Alımı” işini belediyemiz adına yürüten müteahhit firma aracılığı ile 250 işçi ve 33 araca çıkardık

Göreve geldiğimizde denizlerimizin temizliğini ifade eden mavi bayraklarımızın bir arıtma tesisinin yokluğu nedeniyle bir bir elimizden gittiğine şahit olduk. Bu amaçla süratle Arıtma Tesisimizin ihalesini yaparak inşaata başladık. Şimdi içimiz rahat. Tesisimizi en kısa sürede hizmete açacağız. Bu arada mavi bayraklarımızı da yeniden kazanmak bizi mutlu ediyor. Denizimiz, sahilimiz ve dünyanın eşsiz güzellikte ırmağımızı korumak ve gelecek nesillere bozulmamış bir şekilde aktarabilmek en önemli işlerimiz arasındadır.

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Çöp Transfer İstasyonumuzu da daha temiz bir çevre yaratabilmek için faaliyete açtık. Konut Dışı Kentsel Dönüşüm Alanı Organize Sanayi Bölgesindeki bu merkez, Türkiye’nin sayılı transfer istasyonlarından birisi oldu. Akdeniz Bölgesi’nde ikinci diyeceğimiz bu merkezde Manavgat’ın çöpleri doğaya toprağa inmeden direk araçlar yoluyla akmadan, sızmadan etrafı kirletmeden Kızıldağ’daki düzenli çöp depolama merkezine transfer ediliyor. Bu şekilde Kum Mevki’ndeki alan da temize çıkarılmış olacak.

Daha yeşil bir çevre için de canla başla çalışmaktayız. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve ailelerin zamanlarını daha iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla bu yıl içinde yatırım programımıza 8 adet park yapımını aldık. Kasaplar Mahallesi’ndeki park çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Kavaklı Mahallesi’nde bir adet parka daha başlıyoruz.

Irmak Kıyısı projemizi de söz verdiğimiz gibi en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu amaçla Avrupa Birliği kaynaklı projemizi faaliyete geçirene kadar boş durmuyoruz. Irmak kıyılarımızı düzenlemeye kendi kısıtlı imkânlarımızla başladık. İlk etapta Kordon Caddesi Rekreasyon Alanı Projesini tamamlamayacağız. Hesaplarımıza göre Kordon Caddesi Temmuz ayında hizmete açılacak ve Manavgat halkı ailesiyle, çoluğuyla çocuğuyla gönül rahatlığıyla gidebileceği bir kıyı şeridine kavuşmuş olacak.

Bu ilkeler ve çalışmalar doğrultusunda belediyecilik hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Çevre değerlerini ve doğayı korumaya söz verdiğimiz belediyecilik anlayışımızda yeşile ve ağaca daha çok yer vereceğiz. Manavgat’ı yeşerteceğiz. Kent ekonomisinin gelişimi ve temiz bir doğa için denizin ve ırmağın korunmasının her zaman takipçisi olacağız.

Biz hiçbir zaman unutmuyoruz ve hiç kimse de unutmamalı ki, doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük ve en önemli mirasımızdır. Mirasımızı el birliğiyle koruyalım.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manavgat halkının Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya ve Manavgat için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum.

Saygılarımla

Şükrü SÖZEN