YERLEŞİK YABANCILAR BÜKME YAPTILAR

DSC_7708

YERLEŞİK YABANCILAR BÜKME YAPTILAR

Manavgat Belediyesi ve Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği’nin (MAYDER) birlikte düzenlediği, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nun da desteklediği “Elinin Hamuru İle Bükme Yapsana” yarışması yoğun ilgi gördü

Manavgat Belediyesi ve Manavgat Kültür Yaşam Derneği’nin (MAYDER) birlikte düzenlediği Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nun da desteklediği “ Elinin Hamuru İle Bükme Yapsana” yarışması Oymapınar yolunda yer alan Yeşil Vadi Restoran’da yapıldı. Manavgat’ta yaşayan yerleşik yabancı hanımların katılacağı yarışmalı festivale Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İlçe Göç İdaresi Müdürü Hasan Kahraman, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr.Hakan Sert, MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Sert, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Ezgi Bahçealtı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DSC_7669

Etkinlikte, Manavgat’ta yaşayan yerleşik yabancı kadınlar, bir çeşit gözleme olan en iyi bükmeyi yapmak için birbirleriyle yarıştı. 10 kişinin katıldığı yarışmada jüri üyeleri yarışmacıların yaptığı bükmelere not verdi. Yarışma sonrasında dereceye giren kadınlara Manavgat Belediyesi’nin özel olarak hazırlattığı ödüller takdim edildi. Yarışmanın birincisi Ukrayna asıllı Julia Pavlenko oldu. Yapılan bükmeler, etkinliğe katılan yarışmacılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yapılan bükme festivalinde küçük çocukların halat yarışı ve çuval yarışması yapması keyifli anlara neden oldu. Yabancı gelinler ise etkinliği düzenleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ve MAYDER yetkililerine teşekkür etti.

DSC_7676

DSC_7661