YAYA KÖPRÜSÜ’NDE EN HEYECANLI GÜN

YAYA KÖPRÜSÜ’NDE EN HEYECANLI GÜN

Manavgat Belediyesi’nin sürdürdüğü yaya köprüsü yapım çalışmasında, 70 tonluk, 72 metre uzunluğundaki çelik ana gövdenin kaldırılması işlemi, heyecanlı anlara sahne oldu.

Manavgat Belediyesi’nin, ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımı sağlayacak olan yaya köprüsü çalışmalarında tarihi bir güne de tanıklık edildi. Yaya köprüsünün yapım çalışmalarında, ana gövdenin yerleştirilmesi işlemleri sırasında oldukça zor ve heyecanlı anlar yaşandı. Yukarıpazarcı Mahallesi’ni Yukarı Hisar Mahallesi’ne bağlayacak olan yaya köprüsünün 70 tonluk, 72 metre uzunluğundaki çelik ana gövdesi, 1 adet 350 ton, 1 adet 160 ton, 2 adet de 100 ton kapasiteli olmak üzere toplam 4 vinç yardımıyla kaldırılmaya çalışıldı. Çalışmaları Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ekibiyle birlikte yerinde inceledi.

110 TON ÇELİK MONTAJI YAPILACAK

Toplam 110 ton çelik montajı yapılacak olan çalışmada, toplam 107 metrelik çelik köprü kirişinin 3 günlük çalışmayla yerine oturtulacağı belirtildi. Ardından geçici çelik halatlarla sağlamlaştırıldıktan sonra yurt dışından temin edilecek kalıcı çelik halatların monte edilerek son şeklinin verileceği bildirildi. Çalışmalar tamamlandığında yeni yaya köprüsünün ulaşımı da rahatlatacağı vurgulandı. Yaya Köprüsü Ulaşım Projesi’nde vatandaşların ve turistlerin geçerken dinlenebilecekleri ve ırmağı seyrede bilecekleri alanların planlandığı vurgulandı.

DJI_0006

SÖZEN; “HALKIMIZ BEĞENECEK

Şehir mimarisi de göz önünde bulundurularak genişliği 5 metre olacak köprünün taşıyıcı yan elemanlarına su perdesi yerleştirilerek belirli zamanlarda su ve ışık gösterilerinin yapılarak görsel güzelliğin sağlanacağı da belirtildi. Çalışmaları yerinde denetleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik, Fen İşleri Müdürü Levent Ardıç, müteahhit firma yetkilileri ve tüm Fen İşleri ekiplerinden bilgiler aldı. Yapılacak olan yaya köprüsünün Türkiye’de benzeri olmadığını belirten Şükrü Sözen, “Amacımız ulaşımı kolaylaştırırken görsel güzelliğin sağlandığı yapıları kentimize kazandırmak. Yaya köprüsü çalışmamız da bu kapsamda projelendirdiğimiz çok özel bir tasarım. Köprü tamamlandığında halkımızın beğeneceğini umuyorum” dedi.

DJI_0010

DJI_0014