Festivalde Sümer Tilmaç Söyleşisi

Ünlü sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, Manavgat Belediyesi´nin organize ettiği `16. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali´ kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi´ndeki `Hayata Dair´ isimli söyleşiye Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye meclis üyeleri ve özellikle gençler ilgi gösterdi.

45 yıllık sinema hayatını anlattı
Son dönemlerde Kahbe Bizans, Hemşo, Meraklı Köfteci ve Gırgıriye başta olmak üzere 210’dan fazla filmde ve 60 tiyatro oyununda rol alan sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, 45 yıllık sanat hayatından bazı bölümleri söyleşiye katılanlarla paylaştı. Söyleşisinde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte gençlere mesaj vermeye çalışan Sümer Tilmaç, kısa ve net cümlelerle yol göstermeye çalıştı.

Sanat herkese gerekli
Sanatın insan hayatında ne kadar gerekli olduğunu anlatmaya çalışan Sümer Tilmaç, "Sanat insanlar için çok gerekli ve vazgeçilmez bir unsur. Cumhurbaşkanının bile müzik kültürü olmalı. Bir sanat bilgisi olmalı" dedi. Gençlere maymun iştahlı olmamalarını ve inandıkları yolda emin adımlarla ilerleyip asla vazgeçmemelerini öneren Sümer Tilmaç, torpil diye bir şey olmadığını insanın kendi torpilini kendinin yapabileceğini anlattı.

Başkan Sözen’den de mesaj
Söyleşiye katılan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de gençlere mesaj verdi. Sözen, Türkiye’nin şu anki gidişatında gençlere büyük görev düştüğünü dile getirerek iyiyi ve kötüyü ayırt etme ve doğru yola yönlenme konusunda gençlerin kendi inisiyatiflerini kullanmalarını tavsiye etti. Sözen, "Gençlerin önünde doğru ve yanlış seçenekler var. Bunu ayırt edebilecek kapasitede ve yetenektesiniz. Sadece kendiniz için değil, ülkeniz ve bölgeniz için nasıl faydalı olabileceğini hesap edebilirsiniz. Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda kendi programınızı kendiniz belirleyin. Ülkenize faydalı olun" dedi. Söyleşi sonunda Başkan Sözen, Sümer Tilmaç´ı çiçek ve plaket vererek kutladı.