BAŞKAN SÖZEN’DEN “YAT LİMANI VE ÇEKEK YERİ” GİRİŞ

yat1

BAŞKAN SÖZEN’DEN“YAT LİMANI VE ÇEKEK YERİ” GİRİŞİMİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş ve belediye teknik heyeti, Yat Limanı ile Tekne İmal ve Çekek yeri Alanı’nın plana eklenmesiyle ilgili girişimlerde bulunmak amacıyla Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Başkan Şükrü Sözen ve teknik heyetini, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı, Bakanlık Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, İlgili Daire Başkanı ve uzmanları konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ağırladı. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylanan "Side Turizm Alanı" ve "Side II. No.lu Turizm Bölgesi" Kızılağaç Bölgesi 2. 3. ve 4. Etap Nazım ve Uygulama İmar Planları ile ilgili olarak bölgesel hassasiyetler ve ilçe kamuoyunun beklentileri ve sektörel ihtiyaçlar değerlendirildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daha önce plandan kaldırılan “Yat Limanı ile Tekne İmal ve Çeker Yeri Alanlarının plana eklenmesinin mutlaka gerekli olduğunu anlattı. Başkan Şükrü Sözen, “Manavgat Belediyesi olarak teknik ekibimizle birlikte, kentimizin önemli hizmet sektörlerinden birisi olan Yat Limanı ile Tekne İmal ve Çekek Yeri Alanı’ının plana eklenmesi ile ilgili olarak gerekli girişimleri yapmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ziyaret ettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylanan "Side Turizm Alanı" ve "Side II. No.lu Turizm Bölgesi" Kızılağaç Bölgesi 2. 3. ve 4. Etap Nazım ve Uygulama İmar Planları ile ilgili olarak Sayın Bakan Danışmanımız, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcımız, Daire Başkanı ve ilgili uzmanların katılımları ile değerlendirme toplantısı yaptık. Bölgesel hassasiyetler, ilçe kamuoyunun beklentileri ve sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda, anılan planlara "Yat Limanı" ile Tekne İmal ve Çekek Yeri Alanı"nın eklenmesi talebimizi ilettik. İlçemizde bu sektörü yok saymamız mümkün değildir. Bu yüzden ilgili girişimlerimizi yaptık. Plandan daha önce çıkarılan bu alanların yeniden eklenmesiyle ilgili olarak her türlü girişimi yapmaya devam edeceğiz” dedi.