MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 23 NİSAN

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 23 NİSAN MESAJI

23 Nisan 2020, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” Sözü ile yeni bir Türk Devleti’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun gerçekleşmesini sağlayan günün “100.Yıldönümü”.

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ile “Ulusal Kurtuluş Savaşı”nı başlatmış, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongresi’nde alınan kararlar ile ''Ulusun egemenliğini yine ulusun sağlayacağını” ortaya koymuştur. Egemenliğin ulusta olduğuna inanmış ve bu inançla "Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. TEK BİR EGEMENLİK VARDIR, O DA ULUSAL EGEMENLİKTİR." ilkesini öne sürmüştür. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” 23 Nisan 1920, Ankara’da TBMM’nin açılışı ile “Egemenlik” saraydan, sultandan alınıp millete verildiği ve Milli Mücadele Hareketi’nin kendi devletini kurulduğu tarihi gün olmuştur. Bu tarihte Milli Mücadele, artık bir Halk devletinin ekseni etrafında gelişmeye başlamış ve bu eksen Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline oturmuştur.

44789000_2389016691114726_4815333245681926144_o

Bu yüzden 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği Türk ulusu için çok anlamlı bir gündür. Ulu Önder Atatürk`ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, O’nun geleceğimizin garantisi çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

53516179_2605614852788241_6649245716562575360_o

Eğer bugün geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Türkiye’yi, çağdaş, demokratik, laik, bilgi çağını yakalamış, mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalıyız.

Bizler de Manavgat Belediyesi olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha mutlu yarınlar ve içinde yaşamaktan zevk alacakları bir Manavgat’ı bırakmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

MNVG7337

Bu gün yaptığımız işlerin tamamı, öncelikle çocuklarımızın refahı ve mutluluğu içindir. Büyüyen Manavgat’ımızda tüm mahallelerimizde çocuklarımızın sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması için imkanlarımızı seferber etmeye gayret ve önem veriyoruz.

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu inanç ve düşüncelerimle, tüm Türk ulusunun ve Manavgat halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlar, sevgi ve barışın çocuklarımızın mutlu gelecekleri için her zaman tüm dünyada ve Türkiye’mizde daim olmasını temenni ederim.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı