MANAVGAT MEMLEKETİM İLE TEK YÜREK OLDU

MANAVGAT MEMLEKETİM İLE TEK YÜREK OLDU

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in sokağa çıkma yasağında belediye hoparlörlerinden “Memleketim” şarkısını çaldırması vatandaşları ellerinde Türk bayraklarıyla balkonlara döktü. Sözen’in uygulaması tüm ilçelere örnek oldu

Manavgat Belediyesi hafta sonunda sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte adeta seferber oldu. Başkan Sözen’in talimatıyla harekete geçen Zabıta ekipleri, 2 gün boyunca hiçbir şekilde fırınlara ulaşamayan vatandaşlara ekmek dağıtırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü de kenti dip köşe dezenfekte etti. Cumartesi günü ilerleyen saatlerde Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in belediye merkezi sistem hopörlörlerinden çaldıracağı “Memleketim” şarkısına Manavgat halkının eşlik etmesini istediğini, sosyal medya hesaplarından ve SMS ile duyurması, ilçede tüm vatandaşları balkonlara döktü.

memleketim (3)

Yatsı namazı sonrasında saat 21.30’da merkezi sistemden çalınan şarkıya Manavgat halkı ellerinde bayraklarla balkonlarından eşlik etti. Manavgat’taki tüm hoparlörlerden aynı anda çalmaya başlayan "Memleketim" şarkısına balkonlardan eşlik eden vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla unutulmaz anlar yaşattılar. Başkan Sözen, “İçinde bulunduğumuz böylesine hassas bir dönemde toplumsal birlikteliğimizi güçlü tutmak zorundayız. Uygulamamız tüm vatandaşlarımızı memnun etti. “Memleketim” şarkısını toplumumuzu birleştirici özelliğinden dolayı tercih ettik. Halkımızın balkonlara çıkmak suretiyle bu organizasyona katkı sağlaması çok mutlu edici” dedi. Belediye hoparlörlerinden yapılan organizasyon Pazar günü de devam etti. Bu arada Başkan Şükrü Sözen’in sosyal medya hesapları da yorumlarla adeta kilitlendi. Bazı vatandaşların, yorumlarında Ankara’nın bağları, Ölürüm Türkiye, Güzel Günler Göreceğiz gibi şarkıların da çalınmasını istemesi yüzleri gülümsetti. Manavgat’taki uygulama Alanya ve Serik ilçelerine de örnek olurken, vatandaşlar düşüncesinden dolayı Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

memleketim (2)

WhatsApp Image 2020-04-12 at 13.31.07 (1)

WhatsApp Image 2020-04-12 at 13.31.07