ŞEHİT UĞUR YILDIZ’IN ADI PARKA VERİLDİ

+ŞEH¦-T U¦ŞUR YILDIZ PARKI (2)

ŞEHİT UĞUR YILDIZ’IN ADI PARKA VERİLDİ

Manavgat Belediyesi 6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca’da terör örgütünün kurduğu hain pusuda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Uğur Yıldız’ın adını, Mimar Sinan Mahallesi’nde ana cadde üzerindeki parka verdi.

Manavgat Belediyesi’nin bugün yapılan Ekim Ayı Meclis toplantısında konu 18. ek gündem maddesi ile gündeme geldi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şehidimiz Uğur Yıldız’ın adının verileceği biri Mimar Sinan Mahallesi’nde, diğeri Örnek Mahallesi’nde olmak üzere iki adet yeni parkın bulunduğunu söyledi. Başkan Sözen, şehitlerimiz konusunda Manavgat Belediyesi’nin ve Manavgat halkının son derece duyarlı olduğunu söyledi.

MİMAR SİNAN MAHALLESİ’NDE

Sözen, “Şehitlerimiz konusunda hepimiz aynı hassasiyetteyiz. Şehitlerimiz konusunda halkımız adına, kendimiz adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu duyarlılık bütün Manavgat halkımızın duruşudur. Daha önce de şehidimiz Ahmet Ozan Şarlak’ın adını Sorgun Mahallesi’ndeki parka vermiştik. Şimdi de görevimizi yaparak sizin de onayınız ve seçiminiz ile Uğur Yıldız’ın adını bir parkımıza vereceğiz. İki parktan birini seçeceğiz” dedi. Manavgat Belediyesi’nin bütün meclis üyeleri, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Gün Sazak üst geçidi yanındaki parka Şehit Uğur Yıldız’ın adının verilmesini oy birliği ile karara bağladı.

+ŞEH¦-T U¦ŞUR YILDIZ PARKI (1)

ŞEHİTLİK ANITI İÇİN TAHSİS GEREK

Başkan Şükrü Sözen, Manavgat’a bir şehitlik anıtının yapılması ile ilgili olarak yıllardır girişimlerinin olduğunu ancak tahsis konusunda sıkıntılar yaşadıklarını da vurguladı. Sözen, “Şehitlerine bu kadar sahip çıkan bir kentte bir sitemimi de edemeden de geçemeyeceğiz. Manavgat Belediyesi olarak neden bir şehitliğimiz olmasın dedik ve yıllardır bunun mücadelesini verdik. Çakalderesi Mevki’nde bununla ilgili hazırlanmış, Kaymakamlığa sunulmuş son derece güzel bir projemiz vardı. Tahsis taleplerimizi Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Bu konudaki hassasiyetlerimizi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına da ilettik. Ancak geçen zamanda talebimize bir cevap alamadık. Şehitlik projemizi hayata geçirmemiz için buranın tahsisinin belediyemize verilmesi gerekli. Bu konuda tüm meclis üyelerimizden destek istiyorum” dedi. Başkan Sözen’in isteğinin son derece olumlu olduğunu dile getiren AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri ise Başkan Sözen’e bu konuda gereken desteği verecekleri konusunda söz verdi.