Restoran ve kafelere sıkı denetim

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, büyük turizm pazarı Pazartesi Pazarı ile Perşembe Pazarı içi ve civarlarında bulunan gıdayla ilgili işyerlerinde sıkı denetim yaptı. Ağırlıklı olarak tost-hamburger, döner ve gözleme satan işyerlerinde hijyen ve çeşitli eksiklerin bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, 23 adet tutanak düzenledi

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşların yoğun olarak gezdiği büyük turizm pazarı Pazartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı bölgesinde gıda satan işyerlerine yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Bölgedeki ağırlıklı olarak tost-hamburger-gözleme ve döner satan restoran ve kafelere hijyen denetimi yapan ekipler, 10 gün içinde 23 adet tutanak düzenledi.

Düzenlenen tutanaklarla hijyen, ruhsat ve diğer konularda eksiği bulunan işyerlerine hatalarını düzeltmeleri için 10’ar veya 15’er günlük süreler tanındı. Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, toplu olarak gezilen Pazar yerleri ve çevrelerinde bulunan işyerlerine yapılan denetimlerin sürekli olacağını vurguladı.

Denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri işyerlerinde şu tür eksikleri denetleyerek tutanakla belirledi.
1-Çalışanların portör muayenelerinin yapılıp yapılmadığı.
2-Dışarıda yapılacak işe göre ayrıca kabin yapılması
3-İşyeri ruhsatının bulunup bulunmadığı
4-Genel Temizlik konularına uyulup uyulmadığı
5-Mutfaklarda sıcak su bulunup bulunmadığı
6-Açık alanlarda gözleme yapılmaması. Bu tür işlerin içeriye taşınması.
7-Ruhsatların görünen yerlere asılması
8-Ahşap saplı eskimiş malzemelerin değiştirilmesi
9-Dönerin işyeri içinde bulundurulması. Açık alanda yapılmaması.
10-İşyerlerindeki duvarların temizliği. Kirli olanların hemen boyatılması.
11-Zeminlerin kolay temizlenebilir kaplama malzemesi ile döşenmesi.