Başkanımızın Koreli konukları

"16. Noel Baba Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri" kapsamında Antalya'ya gelen Santa Claus Çocuk Korosu heyeti, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i de makamında ziyaret etti. Belediyede neşeli anların yaşanmasına neden olan çocuklar, Başkan Sözen'le birlikte "Katibim" şarkısını da seslendirdi.

Noel Baba Vakfı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu olan "16. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı" etkinlikleri kapsamında Antalya'ya gelen Kore Santa Claus Çocuk Korosu heyeti, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret etti. Güney Kore Noel Baba Vakfı Başkanı ve Noel Baba Uluslar arası Barış Konseyi Üyesi Namchu Hee ve Noel Baba Uluslar arası Barış Konseyi Lübnan üyesi Dr. Halid Tadmari ile birlikte önce Manavgat'ın tarihi ve turistik yerlerini gezen 26 kişilik çocuk korosu heyeti, belediye ziyaretlerinde neşeli anların yaşanmasında neden oldu.

Güney Koreli çocuk korosu öğrencileri, Başkan Sözen’e sürpriz olarak Katibim şarkısını seslendirdi. Koro heyetine Başkan Sözen de eşlik etti. Güney Kore çocuklarını başkanlık makamında büyük bir samimiyet ve sevgi ile ağırlayan Başkan Sözen, dost ülkenin çocuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kore heyetine Manavgat’ı tanıtan kitapçık ve broşür dağıtan Başkan Sözen, "Dost ülkelerin çocuklarını, gençlerini burada ağırlamak bize ayrı bir heyecan verdi. Bu ülke ile bizim farklı bir bağımız var. Yıllar önce dünya barışına katkı yapabilmek adına Birleşmiş Milletler kapsamında Türkiye de Kore'ye asker göndermişti. Şimdi ise Koreli çocuklarımız, barış için Türkiye'de ve barış ve dostluğun merkezi Manavgat'ta bulunuyor. Ben inanıyorum ki gelecek kuşaklara barışçıl bir dünya bırakmak için Güney Koreli çocuklarla, Türk çocukları birbirlerini daha çok sevecek. Onlar birbirlerini sevdikçe, birbirlerine saygı gösterdikçe daha güzel bir dünyaya ulaşacağız. Bütün dünyanın kültürlerinin kendini özgürce ifade etmesi için bu etkinliğin vesile olmasını diliyorum. Benim de bölge idarecisi olarak her birinin Dünya barışına, dostluğuna, kardeşliğine emek verip sahip çıkmaları en büyük isteğimdir. Günümüzde tüm Dünyada global olarak dostluk ve kardeşliğe ihtiyaç var. Kendilerini bu şekilde yetiştirmeleri son derece önemli" dedi.

Nam Chul Hee de özgürlüklerini ve bağımsızlıklarını Türk ve BM askerlerine borçlu olduklarını söyledi. Türkiye ile Güney Kore dostluğunun pekişmesi için Sözen'i, Seul'a davet eden Hee, Korelilerin Türkleri çok sevdiğini kaydetti. Hee, "Bizim özgürlüğümüze karşı canını veren Türk askerine vefa borcumuz var. Güney Koreliler olarak Türkiye'yi çok seviyoruz. Bu dostluk, sevgi ve barışın sonsuza değin sürmesini diliyorum” dedi. Güney Kore Noel Baba Barış Korosu heyeti ve Başkan Sözen daha sonra birlikte Gençlik Merkezi’ne inerek orada da değişik şarkıları birlikte seslendirdi.