Manavgat Belediyesi'nden Ramazan Şenlikleri

Manavgat Belediyesi bu yıl bir ilke imza atarak, vatandaşları Ramazan Şenlikleri ile tanıştırdı. Manavgat halkı, Ramazan akşamlarında futbol sahası yanına kurulan iftar çadırı ve şenlik alanında düzenlenen etkinliklerle coşuyor.

Manavgat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Ramazan Şenlikleri, İftar Çadırı'ndaki ilk iftarın ardından başladı. Etkinliklere ilk gün olmasına rağmen Manavgatlılar büyük ilgi gösterdi. Manavgat Stadyumu yanında bulunan boş alanda düzenlenen etkinliklerin ilk gününde Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, vatandaşları yalnız bırakmayarak orucunu onlarla birlikte açtı. İftar çadırında hep birlikte yapılan dua ile oruçlarını açan vatandaşlar daha sonra şenlik alanındaki nostaljik eğlence yerine geçti.

Nostaljik Ramazan
Lunapark alanı iftar saati sonrasında vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Geleneksel Türk Tiyatrosu topluluğu tarafından sahnelenen İbiş karakteri, Hacivat ve Karagöz gösterileri, Manavgatlılar tarafından beğeni ile takip edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek de eğlenceleri yakından takip ederek coşkulu eğlencelere katıldı. İlk gece sahnelenen Karagöz ve Hacivat özellikle küçüklerin çok hoşuna gitti.

Bütün etkinlikler ücretsiz
Eski Ramazanları yaşatmak anlamında ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerde Ankara Tiyatrosu oyuncuları Ramazan boyunca her akşam Orta Oyunu, Meddah, Hacivat Karagöz, Keloğlan, Arap Bacı gibi gösterilerle Manavgat halkına unutulmaz Ramazan geceleri yaşatacak. 27 Eylül tarihine kadar sürecek olan şenliklerde ayrıca Hüseyin Turan ve Onur Akın Manavgatlılara konser vererek unutulmaz bir Ramazan yaşatacaklar.

Yardım paketleri gerçek ihtiyaç sahiplerine
Bu arada Manavgat Belediyesi, Ramazan ayında mağdur vatandaşları da unutmadı. Yardım paketleri ihtiyaç sahiplerine Ramazan’ın ilk gününden itibaren ulaştırılmaya başladı. Bez torbalarda iç malzeme miktarı olduğundan daha fazla tutularak yaptırılan yardım paketlerinin gerçek hak sahiplerine iletilmesi amacıyla belediye görevlileri, gece boyunca çalıştı.