Zabıtadan ekmek fırınlarına denetim

Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında vatandaşların daha hijyenik ve standartlara uygun ekmek tüketmesi amacıyla fırın ve ekmek bayilerine yaptıkları denetimleri sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde ekmeklerin gramajları ve genel temizlikleri değerlendirildi.

Daha önce ilçe genelinde gıda işyerlerini denetleyen Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, devam eden Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketmeleri için denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde Belediye Zabıta ekipleri, 6 fırın ve 40 kadar ekmek bayisini gezdi. Denetimlerde ekmeklerin gramajları tek tek ölçüldü ve genel temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Zabıta ekipleri, 75 kuruşluk 300 gram normal ekmek, 75 kuruşluk 250 gram ramazan pidesi ve 50 kuruşluk 80 gram simit sabit değerlerini esas olarak aldı. Zabıta ekiplerini memnuniyetle karşılayan fırın ve ekmek bayilerinin sahipleri ise tartım sırasında ekiplere yardımcı oldu.

Denetimler sürecek
Denetimler sonucunda 1 fırının kurallara uymadığı tespit edilerek gerekli uyarılarda bulunuldu. Söz konusu fırının en kısa sürede kurallara uygun olarak hizmet etmesi istendi. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen ise halka hizmet etmede önceliklerinden birisinin de temizlik olduğunu bu yüzden zabıta ekiplerine büyük iş düştüğünü söyledi. Sözen, "Önce temizlik zihniyetiyle hizmet ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz, özellikle gıda üzerinde yoğunlaştılar. Amacımız vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik olarak hizmet satın almalarını sağlamak. Bu nedenle esnafımızın da bize yardımcı olacağını umuyorum" diye konuştu.