Başkan Sözen'den kan bağışına çağrı

Ramazan Şenliği alanında kurulan Kızılay Kan Çadırında kan bağışında bulunan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her bilinçli vatandaşın kan bağışı yaparak bir hayatı kurtarabileceğini unutmaması gerektiğini belirterek sağlığı yerinde herkesi kan vermeye çağırdı.

Şenlik alanına gelişinde vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türk Kızılay'ının Manavgat’ta kan toplayacağını duyunca hiç düşünmeden kan bağışında bulunduğunu, idarecilerin bu tür kampanyalara katılıp topluma öncü olmaları gerektiğini belirterek "bizler davranışlarımızla topluma örnek olmalıyız" dedi. Türk Kızılay'ının, Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılamak ve ramazanda da sıkıntıya düşmemek için akşamları kan topladığını, Manavgat'ta da bu doğrultuda Ramazan şenlik alanında kan toplama çadırı açtıklarını, kısa sürede 35 ünite kan topladıklarını belirten Dr. Tolga Tamer; Başkan Sözen ve diğer kan bağışçılarına teşekkür etti.

Her bireyin Kızılaya kan vererek diğer bireylere can verebileceğini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen "Her vatandaşımızı bir gün kendisinin veya bir sevdiğinin ihtiyacı olabileceğini aklından çıkarmadan kan bağışında bulunmaya çağırıyorum" dedi.
Başkan Sözen sözlerini şöyle sürdürdü "Bölgemizde bir etkinlik sergileniyor. Halkımızı burada bütünleştiriyoruz. Aynı zamanda işin güzelliği bu etkinliğin üzerine bir de Kızılay çadırı geldi. Bugün.Bizler de vatandaşlık görevini yapmak adına geldik ve Kızılay'a kan bağışında bulunduk. Kızılay toplum için çok kutsal bir görev ifa ediyor. Vatandaş olarak bizler de bu günlerde duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Toplumsal birliktelik sergilememiz gereken zamanlar gelip Kızılay gibi bir kurumumuza kan vererek vatandaşımıza katkı yapmakta bu duruşlardan bir tanesi diye düşünüyorum. Bu vesile ile Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.