MANAVGAT’TA PEHLİVANLAR 7’NCİ KEZ ER MEYDANINA ÇIKTI

MANAVGAT’TA PEHLİVANLAR 7’NCİ KEZ ER MEYDANINA ÇIKTI

Manavgat Belediyesi 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ilıca Stadyumu’nda 12 bin güreş severin katılımıyla tüm coşkusuyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ve yönetimi, belediye başkan yardımcıları,birim amirleri, belediye meclis üyeleri,İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Kürşat Şenol, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Özcan, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, çevre ilçelerin belediye başkaları, muhtarlar, vatandaşlar ve güreş severler katıldı. Güreş öncesi okunan duanın ardından minik, teşvik, ayak boyu, toz koparan, baş altı gibi 14 farklı boyda geleceğin başpehlivanları kıyasıya mücadele etti. Güreşlerde ayrıca, Solaklı Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Çolpak, Başkan Sözen’e keyfiye hediye etti.

7K4A0696

Manavgat Belediyesi 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 50 başpehlivan ve 700’e yakın pehlivan er meydanına çıktı. Kura çekiminin ardından bayrak töreni gerçekleşti. Bayrak töreninde aziz şehitlerimiz saygı, minnet ve özlem ile anıldı. Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Serhat Gökmen, Kırkpınar’da 9 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı başta olmak üzere Kırkpınar’ın ünlü başpehlivanları şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen güreşlerde yaptığı konuşmada; “Öncelikle Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Dünyanın en güzel ülkesinde, ülkenin de en güzel ilçesinde yaşıyoruz. Kentimizde sporun birleştirici gücüne inanıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sporcunun ve sporseverlerin her zaman yanındayız. 7.’sini düzenlendiğimiz Yağlı Pehlivan Güreşlerimizin tüm pehlivanlara başarı getirmesini ve öncelikle sahadan sağlıklı bir şekilde çıkmalarını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir güreş diliyorum”dedi.

GÜREŞ AĞASI DEĞİŞMEDİ

Güreş ağalığını, 250 bin lirayla son 6 yılın ağası turizmci adamı Hasan Özden 7. kez kimseye kaptırmadı. Hasan Özden’e ağalık kupasını Başkan Sözen takdim etti. Daha sonra birlikte izleyicileri selamladılar.

7K4A1220

ALTIN KEMERİN SAHİBİ BALABAN OLDU

Başpehlivanlık güreşlerinden önce, 14 farklı boyda güreşip dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Manavgat Belediyesi 7. Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Okan Acar ve Ali Gürbüz üçüncü, Şah Ali Kurt ikinci ve Başpehlivan İsmail Balaban altın kemerin sahibi oldu. Başpehlivanlık ödüllerini Başkan Sözen, Güreş Ağası Hasan Özden ve protokol üyeleri ile birlikte takdim etti.

7K4A2016

7K4A1960