MANAVGAT’TA COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI

586A8024

MANAVGAT’TA COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI

Manavgat halkı 19 Mayıs’ı büyük bir coşku içinde kutladı.Manavgat Belediyesi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nın 97. yıl dönümünü Manavgat halkının daha coşkulu kutlaması için bir dizi etkinlik düzenledi. Binlerce Manavgatlı Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

586A8045

Manavgat Belediyesi’nin dağıttığı meşaleler ve bayrakları alan vatandaşlar, büyük bir coşku yaşadı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan 19 Mayıs Fener Alayı ve Atatürk Kültür Merkezi önündeki etkinliklere CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar katılırken Manavgat halkı çoluk çocuk Cumhuriyet Meydanı’na koştu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in önderliğinde birleşen Manavgatlılar, ellerinde bayraklar ve fenerlerle yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı, Yapay Şelale güzergahında devam eden coşkulu yürüyüş Atatürk Kültür Merkezi’nde noktalanırken, gece eğlenceli etkinliklerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs’ın anlamını belirten anlamlı belirten oldukça duygusal bir konuşma yaptı. Başkan Sözen konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine vurgu yaptı. Bu toprakların kazanılmasında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının ve vatan şehitlerinin büyük emeği olduğunu dile getiren Başkan Sözen, gençlere sahip çıkılması gerektiğini ancak günümüzde gelinen noktada gençleri de tedirgin eden olaylar yaşanmasının üzücü olduğunu anlattı.

Başkan Şükrü Sözen, gençlere öğütler de verdi. Başkan Sözen’in konuşması sonunda okuduğu “Ben Mustafa Kemal” adlı şiiri ise büyük beğeni aldı. Manavgat’taki 19 Mayıs kutlamaları, havai fişek gösterisi, Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi ile jimnastik, akrobasi ve dans gösterileri ile gece boyunca devam etti.