MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN SİDE’YE YENİ NEFES ALANI

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN SİDE’YE YENİ NEFES ALANI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen kentteki kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyor. Başkan Sözen son olarak Side Mahallesi- Kemer Bulvarı üzerinde büyük park yapımını başlattı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentteki kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmaya yeni parklar yaparak devam ediyor. Başkan Sözen’in talimatıyla harekete geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Side Mahallesi Kemer Bulvarı Total Petrol arkasında bulunan alana, modern bir park yapımı çalışmasını başlattı. 20 bin 410 m2 alan üzerinde yapılacak olan parkta, 10 bin 440 m2’lik yeşil alanın yer alacağı belirtildi.

S¦-DE TOTAL ARKASI PARK +çALI+ŞMASI (8)

BELEDİYE KENDİ İMAL EDİYOR

Kent halkının nefes alacağı büyük park çalışmasında küçük meydanlar, 3 adet süs havuzu, ahtapot ve deniz yıldızı şeklinde bitki alanları, 1 adet çocuk oyun alanı ve dinlenme alanlarının yer alacağı açıklandı. Tüm hızıyla devam eden çalışmalar kapsamında alana, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce imal edilen 11 adet pergole, 25 adet bank, 6 adet ahşap bitki sütununun yerleştirileceği vurgulandı. Vatandaşların günün stresini atacağı büyük park alanında işler tamamlandıktan sonra 50 adet modern aydınlatma direği ile ışıklandırma yapılacağı da belirtildi.

S¦-DE TOTAL ARKASI PARK +çALI+ŞMASI (14)

YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRIYORUZ

106 mahalleye halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet götürdüklerini ifade eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Mahallesi’ndeki park yapım çalışmasını en kısa sürede tamamlayarak bölge halkının kullanımına açmak istediklerini söyledi. Başkan Sözen, “Manavgat’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz sürede bu miktarı 1.5 m2’den 3.5 m2’ye çıkardık. Hedefimiz AB standartları olan 7 m2’yi yakalamak. İnsanlarımızın günün yorgunluğunu ve stresini atabileceği yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

S¦-DE TOTAL ARKASI PARK +çALI+ŞMASI (18)