Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi açılıyor

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi 24 Ekim 2009 Cumartesi günü düzenlenecek muhteşem bir açılış töreniyle hizmete girecek. Açılış sonrasında gençliğin en sevdiği gruplardan biri olan Yeni Türkü sahne alacak. Başkan Sözen, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyorum" dedi.

2 aydır inşaatı süren Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi 24 Ekim 2009 Cumartesi günü düzenlenecek muhteşem bir törenle hizmete girecek. Gençlik Merkezi'nin açılış töreni sonrasında Türk gençliğinin en sevdiği gruplardan birisi olan Yeni Türkü sahne alarak Manavgatlılara müzik ziyafeti verecek.

Yöneticiliğini Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) Başkanı Ayhan Rüzgar'ın yapacağı Gençlik Merkezi'ndeki etkinlikler hem gençlere hem de yetişkinlere açık olacak. Merkezde tiyatro ve drama, pop gitar, klasik gitar, bateri, fotoğrafçılık, resim-ebru, bağlama, halk oyunları, jimnastik, step-aerobik, tango, tenis, satranç, sinema ve meditasyon dallarındaki kurslara şimdiden ilginin büyük olduğu ve ön kayıtlara şimdiden başlandığı açıklandı.

Kültür Merkezi gibi
Manavgat Belediye Başkanlığı’nın alt katında yer alan ve yaklaşık 750 metrekarelik toplam kapalı alana sahip olan gençlik merkezinde 55 metrekarelik ses yalıtımlı müzik stüdyosu, 70 metrekarelik resim heykel ve sanat atölyesi, 95 metrekarelik çok amaçlı dans ve halk oyunlarının sergilenebileceği salon, 55 metrekarelik Türk Halk müziği eğitim salonu, 170 kişi izleyici kapasitesine sahip 175 metrekarelik tiyatro ve sinema salonu, 150 metrekarelik fuaye ve kafeterya ve soyunma odaları, kulis ve idari ofis bölümleri yer alacak. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in seçim kitapçığında yer alan projelerinden birisi olan Gençlik Merkezi'nin açılış töreni Saat.14.00'de başlayacak. Manavgat protokolünün yer alacağı açılış töreninden sonra, Yeni Türkü grubu sahne alarak beğeni toplayan albümlerinden parçalar seslendirecek. Manavgat’ta bir ilk olan gençlik merkezinin açılacak olması, kentte büyük heyecan yaratırken, Başkan Sözen de gençlere verdiği sözü tutmanın gururunu yaşıyor.

Sözen herkesi açılışa davet etti
Başkan Şükrü Sözen, "Yetişme çağındaki gençlerimizin maddi, kültürel, sosyal ihtiyaçlarını olabildiğince gidermek, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri doğrultusunda sağlıklı gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla Gençlik Merkezi kuracağımızı daha önce defalarca paylaşmıştık. Donanımlı, verimli, sağlıklı gençlerin geleceğimizin teminatı olduğu bilinciyle onlara her zaman uygun koşulları sağlamak için çalışıyoruz. Belediye Başkanlığı alt katını gençlik merkezine dönüştürme fikri ise geleceğe yönelik atılmış önemli bir adımdır. Gençlerimiz burada konusunda uzman eğitimcilerimizden müzikten tiyatroya, spordan sanata, danstan folklora kadar her alanda eğitim alabilecekler. Bu şekilde gençlerimizin zamanlarını kahve ve oyun salonlarında geçirmelerini önlemiş olacağız. Ayrıca gençlerimizle her türlü paylaşımda da bulunma imkânımız olacak. Gençlik merkezimizin faaliyetlerine şimdiden başladığını duymak ise beni çok sevindiriyor. Açılış törenimize tüm Manavgat halkımız ve özellikle gençlerimiz davetlidir" diye konuştu.