Belediye Sağlık Timi domuz gribi için iş başında

Manavgat Belediyesi, ilçede domuz gribi virüsünün yayılması tehlikesine karşı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulları dezenfekte etti. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine bağlık olarak çalışan 26 kişilik ilaçlama timi, özel dezenfektan maddesiyle çalışarak 22 okulu dip köşe ilaçladı.

Manavgat Belediyesi, Dünya ve Türkiye gündemine oturan ve son dönemde ülkemizde bir hayli korkuya neden olan domuz gribine karşı okullarda ilaçlama çalışmaları başlattı. Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 26 kişilik ilaçlama timi, özel olarak hazırlanan giysileri ile sabahın erken saatlerinde iş başı yaptı. Çalışmalar kapsamında 4.5 ton özel dezenfektan maddesi kullanılırken, 22 okulun tamamı ilaçlandı.

Okullarda dezenfekte işlemi yapılırken, hiçbir yer atlanmadı. İlaçlamalar kapsamında sıraların altları, üstleri, oturma bölümleri, camların kenarları, tuvaletler, mutfaklar, öğretmen odaları dip köşe temizlendi. Sabahtan akşama kadar büyük bir titizlikle çalışan ekipler okulların bahçelerinde yer alan oyun gruplarını ilaçlamayı da ihmal etmedi. Tüm ülkeyi tedirgin eden domuz gribi salgınının kendilerini de korkuttuğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Sözen, öğrencilerin sağlıkları için tüm imkanlarını seferber ettiğini bundan sonra da belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını açıkladı. Başkan Sözen, "Bu hastalığın bölgemizdeki her hangi bir insanımızda görülmesi hepimizi çok üzer. Bu yüzden ülke genelinde yaşanan salgın olaylarına belediye olarak kayıtsız kalmadık. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Bu yüzden hiçbir masraftan kaçınmadık. Rutin ilaçlamalarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.