Satranç Turnuvası sonuçlandı

Manavgat Belediyesi'nin 3 yıl aradan sonra düzenlediği satranç turnuvası sona erdi. 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan turnuvaya 65 yarışmacı katıldı.

Manavgat Belediyesi'nin 3 yıl aradan sonra düzenlediği satranç turnuvası sona erdi. 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan turnuvaya 65 yarışmacı katılırken Gençlik Merkezi önünde kurulan çadırlı satranç kampusunda renkli görüntüler oluştu. Kıran kırana yarışan satranç severler, düzenlenen muhteşem bir törenle ödüllerine kavuştu.

Satranç severler, 3 yıl aradan sonra Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği "7. Satranç Turnuvası"nda bir araya gelerek kıran kırana yarıştı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in destekleriyle 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Gençlik Merkezi'nde yapılan turnuvanın ilk gününde çadırlar kurularak küçük bir Satranç Kampusu oluşturuldu. Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin ve Teknik Kurul Başkanı ve Hakem Abidin Ünal, Manavgat Belediyespor Başkanı Nezih Özgenç ile Manavgat Belediyesi Başkan Danışmanı Cemal Sönmezışık'ın çabaları ile 2 gün boyunca süren turnuvada genç yaşlı katılımcılar birbirleriyle yarışırken renkli görüntülerin oluşmasına sahne oldu. Turnuvalar sonunda Doğan Küçük birinci, Ramazan Ertekin 2'inci, Tayfur Aligil 3'üncü, Zeynel Reyhan 4'üncü, Serdar Çimen 5'inciliği elde etti. Başarılı satranççılar Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapılan tören ile ödüllerine kavuştu. Dereceye girenlere ödülleri Cemal Sönmezışık ve Mustafa Şahin tarafından sunulurken, Başkan Sözen tarafından birincinin bir hafta iki kişilik yarım pansiyon tatil, ikincinin iki günlük (Cumartesi-Pazar) iki kişilik yarım pansiyon tatil, üçüncünün ise iki günlük (Cumartesi-Pazar) iki kişilik yarım pansiyon tatil ödülü ile ödüllendirileceği belirtildi. Ayrıca yarışmada dördüncü olan Zeynel Reyhan bir iPod, beşinci olan Serdar Çimen ise bir Mp3 Player kazandı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin, 3 yıl aradan sonra Manavgat'ta bir turnuva düzenleme imkanını kendilerine tanıyan Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür etti. Şahin amaçlarının yarışmanın uluslar arası boyut kazanmasını sağlamak olduğunu da ekledi.