Kardeş şehirden misafirlerimiz geldi.

Manavgat'ın kardeş şehri Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi'nden gelen 28 kişilik heyet, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette 2.5 yıl önce atılan kardeş şehir girişimlerinin temelleri sağlamlaştırılarak resmen kardeşlik protokolü imzalandı.

Almanya'nn Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinden 28 kişilik heyet, kardeş şehir olma çalışmalarını hızlandırmak ve protokol sözleşmesine imza atmak için Manavgat'a geldi.
Konuk heyet Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş'le birlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti.
Sözen ile Herford Belediye Başkan Vekili Walter Schulte iki şehrin kardeş şehir olması için protokol sözleşmesi imzaladı. İmza töreni sonrası Herford Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hans Joachim Zedler Başkan Sözen'e, şehirlerinin kalkınmasında emeği geçenlere taktıkları 'Herford Özel Üstün Hizmet Madalyası takdim etti. Sözen de Başkan Vekili Schulte ile Başkan Yardımcısı Zedler'e günün anısına Manavgat'ı simgeleyen plaket ile misafirlere birer dolma kalem seti hediye etti.

Başkan Sözen, Türk-Alman dostluğunun gelişmesi ve pekişmesi amacıyla karşılıklı ilişkilerin devam edeceğini söyledi. Kardeş şehir olmak için protokol sözleşmesini ilgili bakanlığa göndereceklerini vurgulayan Sözen, iki şehir arasında dostluk ve kardeşliği her alanda yaygınlaştıracaklarını kaydetti. Başkan Şükrü Sözen, ziyarette yaptığı konuşmada,"Kentinizle ilgili mümkün olduğu kadar bilgi edinmeye çalıştım ve yaşadığınız yerle ilgili çok güzel bilgilere ulaştım. Son derece şirin ve güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Bu nedenle çok şanslısınız. Sizlerle kardeş şehir olduğumuz için bizler de şanslıyız. Geçen süreçte çok doğru bir karar verilmiş olduğunu düşünüyorum. Böyle bir birlikteliğin sağlanması çok güzel, inşallah biz de bu dostluğu biraz daha pekiştireceğiz. Yeni göreve geldik. Belediyecilik ile ilgili yapmamız gereken pek çok iş var. Yeni bir yapılandırma oluşturuyoruz. Yoğunluğumuz çok fazla. Ancak bu yoğunluğu atlatınca sizlerle dostluğumuzu pekiştirmek için çalışmalar yapacağız" dedi.

Başkan Sözen imzalanan protokol sözleşmesiyle iki şehir arasında kardeşlik köprüsünü sağlamlaştıracaklarını da vurgulayarak, "Şu anda Uluslararası bir kardeşliğimiz bulunmakta bundan sonra diyalog ve kültürlerimizi geliştirmemiz önemli. Almanya’da yaşayan bir çok Türk'ümüz var. Alman kardeşleriyle iç içe olmuşlar. Bu türlü birliktelikler birbirimizi çok daha iyi anlamamız yönünde bir fırsat diye düşünüyorum. Kardeşlik bağı Türk insanı için son derece önemli. Biz de halkınıza ve sizlere o gözlerle bakıyoruz. Kardeş gözüyle baktığımız bir toplumun telkinlerine her zaman açığız. Sizlerin belediyecilik yönündeki fikirlerinize her zaman açığız. Kardeş şehrimiz Herford başta bisiklet sporu olmak üzere sporun tüm dallarında başarılı olmuş bir şehir. Birlikte yapacağımız çalışmalarla Manavgat'ta bisiklet sporu başta olmak üzere bütün dallarında cazibe merkezi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Almanya'dan Manavgat'a Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbrink'in kucak dolusu sevgi ve selamını getirdiğini belirten Başkan Vekili Walter Schulte ise belediye olarak 2,5 önce başlatılan girişimlerin kardeş şehirle taçlanmasına çok memnun olduklarını söyledi. Schulte, "Kardeş şehir olma çalışmalarını hızlandırma ve Manavgat Belediye Başkanı seçilen Sözen'i tebrik için güzelim şehre geldik. Süreci hızlandırma ve nihai hedefimize varmak için bazı Herford Belediye Meclisi üyeleri de geldi. İmzaladığımız protokol sözleşmesiyle birlikte Manavgat'la kardeş şehir olmaya yaklaştığımıza inanıyorum. Kardeş şehir Başkanı Sözen'i en kısa zamanda Herford'ta ağırlamak istiyoruz. Ayrıca protokolün imzalanması bölgenizdeki okullara bilgisayar desteği için de önümüzü açacak. Okullarla ilgili çalışan arkadaşlarımız var. Bir an önce o protokolü imzalayalım ki, Avrupa Birliği okullara bilgisayar yardımı yapabilsin.
Eğer kardeşliğimiz resmiyet kazanırsa bu işlemlerimiz daha rahat gerçekleşir” dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Herford’dan gelen 28 kişilik heyete açılışı yeni yapılan Gençlik Merkezi’ni gezdirdi. Heyet Gençlik Merkezi’ni çok beğendiklerini belirterek bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.