Alkışlar ''Diriliş'' için

Samsun Sanat Tiyatrosu, Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Diriliş" adlı oyunu sahneledi. Perşembe Pazarı Kapalı Pazar alanındaki oyun, yüzlerce kişi tarafından gözyaşlarıyla izlendi.

Manavgat Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği Diriliş adlı oyunu, Manavgat halkıyla buluşturdu. Yazar Turgut Özakman'ın "Diriliş Çanakkale 1915" adlı romanından uyarlanan ve Sanat Yönetmenliğini Yaşar Gündem'in yaptığı oyun, Perşembe Pazarı Kapalı Alan içinde sahnelendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı ve yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği oyun, duygulu sahneleri nedeniyle gözyaşlarıyla izlendi. Osmanlı'nın çöküş dönemi, emperyalist ülkelerin topraklarımızı paylaşmasını, Gazi Mustafa Kemal'in tarih sahnesine çıkışını, Çanakkale Savaşı’nın ve Türk askerlerinin Sarıkamış'ta soğuğa yenik düşerek şehit oluşunun anlatıldığı sahneler, izleyenleri bir anda o günlere döndürdü. Oyuncular tarafından başarıyla sahnelenen tiyatroyu sonuna kadar nefeslerini tutarak izleyen vatandaşlar, şanlı Türk tarihimizin anlatıldığı böylesine güzel bir oyunu kendileriyle buluşturduğu için Başkan Şükrü Sözen'e teşekkür etti. Tüm oyunculara birer buket çiçek sunarak teşekkür eden Başkan Sözen, "Oyun, bu toprakların ne şartlarda kazanıldığını halkımıza gösteriyor. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla karış karış kazandığı topraklarımızın ne şartlarda kazanıldığının altını çizmek ve tarihimizi anımsatmak, halka bir şeyler verebilmek amacıyla bu oyunu getirdik. İzlerken hepimiz duygulandık. Bu güzel oyunu sahneye koyan tüm sanatçı arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.