LOGO TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

MANAVGAT BELEDİYESİ LOGO TASARIM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Manavgat Belediyesi Logo Tasarım Yarışması sonuçlandı.Dün Side Kültürevi’nde toplanan jüri heyeti, birinciliğe layık eser bulamazken, 2’incilik, 3’üncülük ve mansiyon ödüllerinin sahipleri belli oldu.

REKOR KATILIM

Manavgat Belediyesi’nin kentin yeni sembolünü belirlemek amacıyla açtığı Logo Tasarım Yarışması sonuçlandı. Her biri konularının uzmanı olan jüri üyeleri, dün Side Kültür Evi’nde değerlendirme yapmak amacıyla bir araya geldi. Yurtiçi ve yurtdışından 577 katılımcının 1177 eserle katıldığı Manavgat Belediyesi Logo Tasarım Yarışması’nda yapılan değerlendirme sonucunda 1’inciliğe layık eser bulunamazken, 2’incilik, 3’üncülük ve Mansiyon ödüllerinin sahipleri belli oldu.

IDE_8079

ÇAĞDAŞ KENT MANAVGAT

Jüri Başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı’nın yaptığı yarışmaya rekor sayıda bir katılımın olduğunu belirten jüri üyeleri, en iyi eseri seçmekte zorlandı. Jüri üyeleri, duvarlara ve panolara asılı olan eserleri büyük bir titizlikle inceledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, katılımın çok yüksek olmasının oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Sözen, Manavgat’ın çağdaş bir kent olma yolunda hedefleri olan bir kent olduğunu belirterek bu nedenle yeni bir logoya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

İKİNCİ

ÜÇÜNCÜ

MANSİYON

2’İNCİLİK, 3’ÜNCÜLÜK ve MANSİYON

Manavgat Belediyesi Logo Tasarım Yarışması’na İstanbul’dan katılan Ümit Şenyurt 2’inci olarak 3 bin TL’lik ödülü, Ankara’dan katılan Ahmet Caner Kuru 3’üncü olarak 2 bin TL’lik ödülü, Niğde’den katılan Hilmi Ege Soylu ise mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. Yapılan değerlendirmede 32 adet eser sergilenmeye değer görüldü. 3’üncü olan eserin ise Barış Suyu Festivali’nin görsellerinde kullanılması kararlaştırıldı.

BAŞKAN SÖZEN’DEN TEŞEKKÜR

Başkan Şükrü Sözen, jüri üyeleri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Aydın Zor, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, Turizmci Cengiz Haydar Barut, Grafik Sanatçısı Himmet Öcal, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr Merih Taşkaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Mimar Sebahat Çevik, Manavgat Belediyesi Grafik Tasarımcısı Emir Doğan, Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Necdet Alkandemir, Fotoğraf Sanatçısı Tevfik Köymen’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Sözen şunları söyledi, “Manavgat, Türkiye’nin pek çok ilinin önünde olan bir kent. Bu hızlı ilerlemeye ayak uydurmak gereklidir. Manavgat, 220 bin nüfuslu, 230 bin bakanlık belgeli yatak kapasitesine sahip olan pilot bir bölge. Doğal, turizm ve tarih güzellikleriyle farklılıkları barındıran bir cennet. Kentimizdeki bu gelişmeyi yansıtabilen, 106 mahallemizi temsil eden yeni bir logoya ihtiyacımız vardı. Bu anlamda çok değerli konusunun uzmanlarını ve değerli hocalarımızı davet ettik. Yarışmamızda çok geniş bir katılımla karşılaştık. Oldukça sevindirici ancak jürimizin işi hakikaten kolay değildi. Bize katkı koyan değerli hocalarıma ve seçicilerime teşekkür ediyorum” dedi.

PROF. SARI “MANAVGAT MARKASI YOĞUN KATILIM SAĞLADI”

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı ise, “Manavgat marka şehir olma yolunda çok hızlı gidiyor. Buna katkı koyması anlamında logo belirlenmesi çok önemli. Biz de Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak katkı vermeye çalışıyoruz. Çok güzel bir yarışma. Jüri üyelerimiz de çok geniş katılımlı tutuldu. Jüri başkanı olmam onur verici. Çok fazla katılım var. Bu kadar beklemiyorduk. Ama Manavgat’ın markası, ismi yoğun katılımı pekiştirdi diye düşünüyorum” dedi.