Küçük Mucit Başkan Sözen'le.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Bilim Şenliği'nde "Akıllı Kutu" projesiyle birincilik ödülü alan Betül Taşdelen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Başkan Sözen ise başarılı öğrenciyi tebrik ederek, hikaye kitabı ve kalem seti hediye etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Bilim Şenliği'nde "Akıllı Kutu" projesiyle birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Betül Taşdelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Başkan Sözen'e papatyalardan oluşan bir buket sunan küçük mucit Betül Taşdelen, "Akıllı Kutu" projesinden bahsetti. Akıllı Kutu projesiyle karanlıkta elektrik akımını durdurarak enerji tasarrufu sağladığını dile getiren küçük mucit, önümüzdeki yıllarda da yeni çalışmalar üreteceğini söyledi.

TRT'deki programa çıkacak
Küçük mucit, bu hafta sonu Ankara'ya giderek TRT 2'de düzenlenen programa katılacağını ve projesini tüm Türkiye ile paylaşacağını da anlattı. Küçük mucidi dikkatle dinleyen Başkan Sözen ise başarılı çalışmalarının devamını diledi. Sözen, "Küçük öğrencimizi yürekten kutluyorum. Bilim için yapılan her şeye destek oluruz. Minik öğrencimizin ileride daha büyük bir bilim adamı olacağına inancımız sonsuz" dedi. Sözen, mucit Betül'e hikaye kitabı ve kalem seti hediye etti.