FIVB PLAJ VOLEYBOLU DÜNYA TURU MANAVGAT OPEN BAŞLADI

FIVB PLAJ VOLEYBOLU DÜNYA TURU MANAVGAT OPEN BAŞLADI

Dünya’nın en önemli Plaj Voleybolu organizasyonlarından biri olan FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu’nun 1 Yıldızlı ayaklarından biri olan Manavgat Etabı, Manavgat Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile Manavgat Boğaz Mevki Halk Plajı’nda başladı.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 102 SPORCU

Organizasyona Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çekya, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Japonya, Litvanya, Hollanda, Macaristan, Norveç, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Portekiz, Rusya, Ukrayna ve Türkiye olmak üzere 24 ülkeden 60 takım ve 102 sporcu katıldı.

7K4A9790

ÖDÜL TÖRENİ 23 HAZİRAN CUMARTESİ

Erkekler ve bayanlar kategorilerinde ayrı ayrı 12 takım FIVB Dünya Turu puanları ile otomatik olarak ana tabloya yerleşirken; erkeklerde 16 takım, bayanlarda da 13 takım ana tabloya kalabilmek için 20 Haziran’da eleme turnuvası oynayacak. Her iki kategoride de 4’er takım eleme tablosundan ana tabloya katılma hakkı kazanacak. Ana Tablo müsabakaları, 21 Haziran 2018 Perşembe günü başlayacak. Ödül töreni ise 23 Haziran’da yapılacak.

“MANAVGAT’IN VOLEYBOL İLE, VOLEYBOLUN MANAVGAT İLE ANILMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Sözen organizasyonda yaptığı konuşmada; “Dünyanın en güzel kenti olan Manavgat’a hoş geldiniz. Manavgat gibi çok özel bir kentte, kenti daha özel kılmak için Manavgat Belediyesi’nin ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ortaklığı ve voleybol severlerin de destekleriyle yapılan bölgeye artı değer kattığına inandığımız çok güzel bir etkinlikteyiz. Dünyanın ve bölgenin en güzel noktası olan Boğaz Otelimizde federasyonumuzla birlikte kurduğumuz bir tesiste etkinliğimiz başladı ve 3 gün sürecek. Sportif faaliyetlerin, kültürel faaliyetlerin, bir kenti canlı kılmak, kentin sosyal hayatını canlı tutmak adına, kentin tanınılırlığına artı değer katması anlamında ne kadar önemli olduğunu bizler biliyoruz. Bu bağlamda da böylesine çok kıymetli bir etkinliği Manavgat’ta gerçekleştiriyor olmak bizim için son derece mutluluk verici. Federasyonumuza bir kez daha böylesine bir etkinliğin Manavgat’ta yapılmasına katkı sağladıkları ve ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Bu etkinlik son derece önemli diyoruz çünkü 24 ülke ve 60 takım var, bu ciddi bir rakam. Organizasyonu bölgenin tanınması, bölgenin duyulması, bölgenin adının konuşulması, turizme katkı yapması anlamında son derece önemsiyoruz. Hem sporun bölgesel teşvik edilmesi, gençlerimize bunun sirayet etmesi, hem de insanların gelip, seyredip dünya genelindeki o sporun birleştirici gücünü tekrar görmeleri babında son derece önemli bir etkinlik. Bölgenin tanıtımın yanı sıra, bizler sporu seven bir kentiz sporun her dalının kentte yayılmasını istiyoruz, bu da onlardan bir tanesi. Bunun devamlı olmasını, geleneksel hale gelmesini hayal ediyoruz. Bu sene ilkini yaptık, daha önce amatör bir şekilde bir çok plaj voleybolu etkinlikleri yaptık ama profesyonel bazda yapılan en önemli, sporcular için de önemli bir ayak. Bunun devamını getirmek, tesisimizin eksiklerini , hizmetteki noksanlıklarımızı tamamlayarak üst ölçeğe taşımak ve bunu kalıcı kılmak istiyoruz. Manavgat’ın voleybol ile, voleybolun Manavgat ile anılmasını çok istiyoruz. Ülkenin geleceğini belirleyecek çok özel bir seçimin arifesinde bu etkinliğin olması belki de bir şans, bir ayrıcalık. İnsanların spor ile biraz kafalarının dağılması bir güzelliktir. Kentimize, voleybol severlere, sporcularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

7K4A9844

“ EN BÜYÜK DESTEKÇİLER BELEDİYELERİMİZ”

Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybol Direktörü Oğuz Değirmenci ise; “Öncelikle Türkiye Voleybol Federasyonu olarak Manavgat’ta bulunduğumuz için çok mutluyuz. Destekleri için Manavgat Belediye Başkanı Sayın Şükrü Sözen’e çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir organizasyona Manavgat Belediyesi ile birlikte imza atıyoruz. Bu organizasyon dünya turunun önemli etaplarından bir tanesi, zira uluslararası olimpiyat puanı veren organizasyon. Bu puanlarla sporcular olimpiyatlara katılmak için önemli avantaj elde edecekler. O yüzden Brezilya’dan Almanya’dan Japonya’dan, Kanada’dan sporcular burada. Bir çok takım 4 gün boyunca ter dökecek. Bugün eleme müsabakalarıyla başladık. Eleme turnuvalarından çıkan dörder takım ana tabloya kalacak. Asıl turnuva 21 Haziran itibariyle başlıyor. Ana tabloda ilerledikçe 24 Haziran Pazar günü yarı finaller ve finaller oynanacak. Burada kazanılacak puanların sonucunda toplam 10 bin Euro para ödülü dağıtılıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun plaj voleyboluna dünyada gösterdiği çabanın en büyük destekçilerinden biri belediyelerimiz. Biz tekrar Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen ve tüm ekibine ve herkese, tüm katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

7K4A9560

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen seyirci girişinin ücretsiz olduğu bu dev organizasyona tüm sporseverleri davet etti.

Not: Haberin video görüntüsü linktedir:

Müsabakaları ise bu linkten takip edebilirsiniz: http://worldtour.2018.fivb.com/en/wmag2018/women/teamsinfo/qualification