ÇOK DEĞERLİ HEMŞERİLERİM

ÇOK DEĞERLİ HEMŞERİLERİM,

Kent turizmine katkı sağlamak, esnafımıza can suyu olmak, insanlarımıza daha güzel ve yaşanabilir Manavgat’ı sunabilmek amacıyla en eski ve köklü caddelerimizden olan Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’ni güzelleştirmiştik.

Ancak süreç içerisinde çok değerli esnaflarımızın parklanmayla ilgili talepleri doğrultusunda otopark ceplerinin açılarında değişiklik yapma ihtiyacı doğmuştur.

7K4A8247

Turizm sezonunun tamamlanmasını bekleyerek başladığımız “Cep park düzenlemesi” çalışması, bir siyasi partimizin, yerel seçimler öncesinde aleyhte malzeme yaratma adına sosyal medyada yaydığı gibi bir “YAP BOZ” uygulaması değildir. PROJEMİZDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOKTUR. Eğer yaptığımız kaldırımları tamamen bozmuş olsaydık, bu kadar kısa sürede tamamlayamazdık. Yapılan cep park düzenlemesi kapsamında 1 metrelik cep otoparklarındaki parklanma açısı değiştirilerek park adedi, 65 adet ilaveyle 161’e çıkarılacaktır. İki caddemizde yer alan havuzlarımızdan ise sadece 4 tanesi kaldırılacaktır. Ve bu düzenlememiz, esnafımıza zarar vermeden EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAKTIR.

7K4A8256

Aşağı Pazarcı Mahalle’mizde parklanmanın problem olması ise yaptığımız kaldırım düzenlemesiyle ilgili değildir. Bitişik nizam imar uygulamasının getirdiği geçmişten süregelen ticaret ve konutun iç içe girdiği bütün bölgelerde bu sıkıntılar yaşanmaktadır. Manavgat Belediyesi olarak bu problemi çözmek amacıyla Pazartesi Pazarı kompleksi altında 300 araçlık kapalı otoparkımız inşa edilmiştir. Otoparkımız, maksimum verim sağlanması amacıyla minimum ücretlerle işletilmektedir. Hal böyleyken bu otoparkın yeterince kullanılmadığı bilinmektedir. Kentimizde otopark kullanma alışkanlığının zaman içerisinde yerleşeceğine inancımız tamdır. Çünkü Manavgat’ımız artık büyük bir kenttir ve hizmetlerimizle de büyümeye devam edecektir.

7K4A8264

Tüm bunlar olurken, bazı sosyal medya yorumlarında, çalışmamızın siyaset malzemesi yapılarak, şahsıma ve aileme dokunacak kadar hakarete maruz bırakılması ise son derece yakışıksızdır. Bu arkadaşların yaptığı yorumları, esefle kınıyorum. Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri’ndeki esnafımızın yaşadığı ekonomik sorunlar ise Türkiye’nin kötü giden ekonomisinden kaynaklanmaktadır. Bizi eleştiren bu kardeşlerimizin öncelikle ülke ekonomisini getirdikleri noktayı düşünüp, öyle yorum yapmaları gerekir. Bu caddelerimizdeki ticaretin istenen ölçekte gitmemesini, esnafın içinde bulunduğu zor durumu göz ardı ederek, Manavgat Belediyesi’ne mal etmeleri ise hatalarını örtbas etme çabalarının göstergesidir.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA…

7K4A8270