KADINA ŞİDDETE ‘ZUMBA’ İLE HAYIR DEDİLER

Un1

KADINA ŞİDDETE ‘ZUMBA’ İLE HAYIR DEDİLER

Manavgat Belediyesi Sarılar Kadın Spor Merkezi tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Kadına Şiddete Bir Gün Değil, Her Gün Hayır’ sloganıyla zumba gösterisi yapıldı. Başkan Sözen’in gösteriye katıldığı bölüm, vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Sarılar Kadın Spor Merkezi’ndeki kadınlar, kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalığın bir gün değil her gün olması gerektiğini, yaptıkları zumba gösterisi ile yansıttı. Kentteki birçok kadın, kadına yönelik şiddetle ilgili dövizlerle alana gelerek, etkinliğe destek verdi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile eşi Hatice Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ve Kadın Kolları Başkanı Dilşat Taş katıldı.

BAŞKAN SÖZEN’DEN ANLAMLI KAREOGRAFİ

Kadına yönelik şiddetin canlandırıldığı dans gösterisine, Başkan Sözen de dahil olarak, temsili olarak yere düşen kadını elinden tutarak kaldırdı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in dahil olduğu bölüm, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Dans gösterisinin ardından Başkan Sözen tüm kadınlara karanfil dağıttı.

“GÜZEL SEBEPLERLE BİR ARAYA GELMEYİ DİLİYORUM”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen etkinlikte yaptığı konuşmada; “Farkındalık yaratma anlamında Sarılar Kadın Spor Merkezimizdeki hanımefendilerin, öğretmenlerimizin kurguladığı bir etkinlikte hep beraberiz. Gönlümüz diliyor ki, bu tarz etkinlikler güzel şeyler için düzenlensin. Ama bugün kadına şiddeti protesto etmek, günümüz ülkesine, yaşam tarzına asla bu sürecin yakışmadığının farkındalığını yaratabilmek adına düzenledikleri muhteşem bir etkinlik. Emeği geçen eğitmenlerimize, hanımefendilere yürekten teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Fakat bu ülkedeki koşulların, şartların güzel olması, yaşamın kolay olması, insanların hak ettiği şekilde olması ülkenin güzelliklerini ortaya çıkaracaktır. Günümüz Türkiye’sinde hala kadına şiddeti konuşuyorsak, hala kadının şiddete maruz kalmasından üzüntü duyuyorsak, bir yerde bir eksiklik var demektir. Kadınlar her zaman üretenlerdir, kadınlar bizi hayata getirenlerdir, bizim için yaşamı güzelleştirenlerdir. Her zaman ifade ediyoruz kadınlar bizim annemiz, bacımız, eşimiz, kader arkadaşımız, yol arkadaşımızdır. Yaşamı onların öngörüsü ve hoşgörüsünden öğreniyoruz. Onların çok daha güzel koşullara, üretimin içinde olmaya ihtiyaçları var. Bu ülkenin yönetimine, daha üst seviyeye çıkmasında işleyişin içinde olmaya ihtiyaçları var. Ama maalesef ki bugün hala kadına şiddetin yaşanmaması için etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Aramızda gördüğümüz küçük kız çocuklarımız var, güzel bir geleceğe kendilerini hazırlayan evlatlarımız var. Onlar için her şeyin daha güzel olmasını temenni ediyorum. Bu ızdırabın bir an önce bitmesini, cezaların caydırıcı hale gelmesini ve güzel sebeplerle bir araya gelmeyi temenni ediyorum. Amatör ruh ve medeni cesaret ile toplumun önünde bu duruşu göstermeniz çok anlamlı, emeği olan herkese tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

7K4A7566

Sarılar Kadın Spor Merkezi’ndeki kadınlar ise Başkan Sözen’e, bu imkanları kendilerine sunduğu için ve her zaman yanlarında olduğu için teşekkür etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

7K4A7575

7K4A7569