CANLI HAYVAN PAZARI KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Değerli hemşehrilerim,

Bazı sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda ve yorumlarda halkımızın evi olan Manavgat Belediyemiz, kentimizin ihtiyacı olan bir Canlı Hayvan Pazarı’nın yapılmamasıyla ilgili olarak birinci derecede sorumlu tutulmaktadır. Oysa ki, bilindiği gibi Manavgat Belediyemizin Canlı Hayvan Pazarı projesi, çok uzun bir süredir belediyemizin gündemindedir ve hayata geçirilmesiyle ilgili olarak her türlü ön çalışması da yapılmıştır.

Manavgat Belediyemizin Demirciler Mahallesi 141 ada 39 parselde yapılması planlanan Canlı Hayvan Pazarıyla ilgili olarak hazırlanmış son derece modern bir projesi bulunmaktadır. Ancak alanın tahsisi, defalarca müracaatlarımıza rağmen belediyemize yapılmadığı için bu önemli proje, bir türlü gerçekleştirilememiştir. TAHSİS TALEPLERİMİZ İLGİLİ BAKANLIK TARAFINDAN GEREKÇESİZ OLARAK ASKIYA ALINMIŞTIR. Söz konusu alanın belediyemize tahsisinin yapılması halinde, acilen ihalesi yapılarak, hayata geçirilecektir.

Söz konusu alanla ilgili çalışmalar şöyledir.

*Taşınmazın “Mera” vasfının değiştirilmesi için 14.04.2017 tarih ve 528/6835 Sayılı yazımız ile Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat edilmiştir.

*Mera Komisyonu’nca belirlenen 20 yıllık ot bedeli olan 138.722,80 TL Belediyemizce 15.03.2019 tarihinde ödenmiştir.

*23.05.2019 tarih ve 686/10215 Sayılı yazımız ile Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü’nden taşınmazın belediyemize tahsis edilmesi talep edilmiştir.

*19.07.2019 tarihinde taşınmazın “Mera” vasfı değiştirilmiştir.

*23.07.2019 tarih ve 917/13821 sayılı yazımız ile Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü’nden tekrar tahsis talebinde bulunulmuştur.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA

MERA 2 çalışma