SİDE’NİN SEVİMLİ RİNG HATTI SEFERLERİNE BAŞLADI

SİDE’NİN SEVİMLİ RİNG HATTI SEFERLERİNE BAŞLADI

Manavgat Belediyesi, Antik Side kapısına ulaşımı sağlayan Side Ring hattını modern bir şekilde yeniden tasarlayarak bölge halkının ve turizmin hizmetine kazandırdı.

Tarihi yarım adaya modern bir şekilde hizmet veren ring hattının bilet fiyatı 2.50 TL. olarak belirlendi. 14 Temmuz tarihine kadar ücretsiz olarak hizmet verecek olan ring hattında abonelik sistemi de oluşturuldu. Antik Side’de yaşayan vatandaşlar, ikametgah belgesi ya da çalışma belgesi ile yıllık 100 TL. karşılığında abone olabilecek. 0-6 yaş grubu, engelli vatandaşlar, şehit aileleri ve gaziler ise Side ring hattından ücretsiz olarak faydalanabilecek.

_NVG0465

Side Garajı ile Antik Side arasında ulaşımı sağlayacak olan araç, tren şeklindeki sevimli görüntüsüyle bölge esnafı ve turistlerden de tam not aldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tarihi yarım adaya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini ve dikkatini çekecek bir şekilde modern ring hattını yenileyerek hizmete sunduklarını belirtti. Başkan Şükrü Sözen, “Antik Side içerisinde ulaşımı sağlayan ring hattımızı, bölgemize gelen misafirlerimizin beğeneceği şekilde tasarlayarak yeniden ulaşım seferlerine başlattık. Bölge esnafımız da yenilenen ring aracımızı oldukça beğendi. Side’mizin tarihine ve kültürüne görsel olarak uygun şekilde çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

_NVG0473

_NVG0509