MANAVGAT BELEDİYESİ CARETTA YUVALARINDA TEDBİRİ ARTTIRDI

MANAVGAT BELEDİYESİ CARETTA YUVALARINDA TEDBİRİ ARTTIRDI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Boğaz sahilindeki işaret ve tabelalarla koruma altına alınan caretta caretta üreme alanlarını korumak amacıyla yaptığı hendek ve barikat korumasına rağmen bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların yuvalara zarar vermesini ve çöp dökmesini engellemek amacıyla koruma tedbirlerini arttırdı.

Manavgat Belediyesi, nesli tükenmek üzere olan Caretta Caretta kaplumbağalarının Sorgun Boğaz sahilindeki üreme alanlarına yerleştirdiği uyarı tabelaları, şeritler ve işaretlemelerle koruma altına almasına rağmen, bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların yuvalara tekrardan zarar vermesi ve yuvaların etrafına çöp bırakması üzerine caretta caretta yuvalarını korumaya yönelik tedbirlerini arttırarak yeniden uyarı levhaları astı.

1 (2)

Boğaz sahili giriş ve çıkışlarına hendek kazdırarak motorlu araç trafiğine kapatmalarına rağmen yuvaların zarar gördüğünü ifade eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlara rağmen canlıların yaşam haklarına sahip çıkacaklarını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “ Caretta Caretta yuvalarını korumak amacıyla geçtiğimiz günlerde hendek ve barikat ile bölgeyi motorlu taşıtlara kapatmamıza rağmen duyarsız vatandaşlarımızın yuvalara zarar verdiğini görmek içimizi acıttı. Evrenin ve doğanın bütün güzellikleri sadece biz insanlar için yaratılmadı. Uyarı levhaları bariyer ve hendekler ile koruma altına aldığımız yuvaların tekrardan zarar görmemesini vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımızdan alana araçların girdiğini, yuvalara zarar verilmesini ve çöp dökmelerini görmeleri halinde Manavgat Belediyesi’ni aramalarını rica ediyorum” dedi.

1 (4)

1 (5)