Belediye Çalışmaları Sürüyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yeni görevinde henüz 1 ayı bile dolmamasına rağmen Manavgat'ın dört bir tarafına el attı. Manavgat Irmağı, çevre temizliği, kaçak yapılar, sahil işgalleri, kavşak düzenlemeleri, görüntü kirliliği ve sivrisinek ilaçlaması belediyenin öncelikli konularından oldu.

Şikayet etmişti şimdi memnun
Manavgat Irmağı kenarında önce ışıklandırma çalışmalarını başlatan belediye ekipleri, ırmağın kirlenmemesi için de kolları sıvadı. Kanalizasyon giderlerini kontrol altında tutarak atık suların akmasını önleyen Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışması daha önce şikayette bulunan vatandaşları bile memnun etti. Nagihan Arda isimli vatandaş, geçtiğimiz şubat ayında (10.02.2009) Sağlık Grup Başkanlığı’na gönderdiği yazıyla ırmağın içine lağım suyunun aktığını iddia ederek şikayette bulunduğunu ancak şimdi yapılan iyileştirme çalışmalarını görünce mutlu olduğunu dile getirdi. Arda, “Belediyeden Allah razı olsun, ırmağın kirlenmesine içim elvermiyordu. Çalışmaları yapanlara teşekkür ederiz” dedi.

Sivrisinek ilaçlaması ve işgaller
Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde sivrisinekle mücadelenin gerekliliği de ortaya çıktı. Belediye, tüm imkanları seferber ederek, kent içinde hızla sivrisinek ilaçlamasına başladı. Çalışmalar kapsamında rögar kapaklarının içlerinden bile ilaç sıkarak böcek ve sivrisineklerin çıkması engellendi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Amacımız Manavgat halkının sineksiz rahat bir yaz geçirmesini sağlamak” diye konuştu. Belediye İmar Müdürlüğü ise, görüntü kirliliği yaratan, kaçak yapıları da tespit ederek yıkımlara da başladı. Otellerin sahillerde yaptığı işgallere de göz yumulmadı. Manavgat’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Şükrü Sözen, “Belediyemizin sorumluluk alanı içinde kalan tüm hizmetleri eksiksiz yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Her şey halkımız için. Çalışmalarımızda vatandaşlardan da destek istiyoruz” dedi.