Kaçak yapıya geçit yok.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, görüntü kirliliğine neden olan ve kıyı şeridini ihlal eden kaçak yapılarla mücadele etmek için kolları sıvadı. Kaçak yapıları bir bir yıkmaya başlayan Başkan Sözen, "Özellikle sahildeki kaçaklara tahammülümüz yok" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz yasal olmayan yapılarla mücadele etmeye başladı. Belediye İmar Müdürlüğü ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdüren Başkan Şükrü Sözen, öncelikle kıyı şeridini ihlal eden kaçak yapıları tespit ederek yıkımları gerçekleştirdi. Öncelikle bir otelin sahil şeridinde yaptığı amfitiyatro, kafeterya ve diskoyu yıkan Manavgat Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri daha sonra Doğu Garajı’nda görüntü kirliliğine neden olan Yem deposunun yıkımını tamamladı.

Yıkımlar gerçekleşiyor
Yıkımlar kapsamında Titreyengöl’de Manavgat Belediyesi’ne ait tuvalet ve bitişiğine yapılan çıkıntılara da son veren belediye ekipleri, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda refüj üzerine yapılan trafo binasının da yıkımını, TEDAŞ ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdi. Kaçak hiçbir yapıya izin vermeyeceklerini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, özellikle sahil şeridindeki kaçaklara karşı tahammüllerinin olmadığını dile getirdi.

Her şey Manavgat için
Sözen, “Amacımız Manavgat’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek. Bu anlamda kaçak yapılarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Görüntü kirliliğine neden olan oluşumlara izin vermeyeceğiz. Ayrıca öncelikli hedefimiz sahillerimizi tam anlamıyla korumak. Bu nedenle kıyı şeridini ihlal eden kaçak yapılara hemen son vereceğiz. İmar Müdürlüğü ekiplerimiz bu konuda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor” dedi.