BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ MÜJDES

BAŞKAN ŞÜKRÜ SÖZEN’DEN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ MÜJDESİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelsiz vatandaşları yalnız bırakmayarak, bu anlamlı günü onlarla birlikte geçirirken bir de Ilıca’da yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çok yakında açılacağının müjdesini verdi.

Başkan Sözen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) düzenlenen programa katılarak, engelsiz vatandaşları yalnız bırakmadı. Etkinlikte özel eğitim öğrencileri, engelli dernekleri ve toplulukları bir dizi gösteri sundu.AKM’deki etkinliğin sonunda engelsiz vatandaşlar ve aileleri ile tek tek ilgilenen Başkan Sözen günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirdi. Başkan Sözen engelsiz vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Sözen, bu anlamlı günde, Ilıca’da yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çok yakında hizmete açılacağının müjdesini de verdi.

7K4A2505

BAŞKAN SÖZEN ENGELSİZ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Göreve geldiği ilk günden itibaren engelsiz vatandaşlara yönelik projeler üreten Başkan Sözen, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu amaçla kentte Engelsiz İletişim Merkezi, Engelsiz Kafe, Engelsiz Park ve Engelli Aracı Şarj İstasyonu projeleri hayata geçirildi. Ayrıca belediye bünyesinde oluşturulan engelli birimi de tüm hızıyla çalışmalarını sürdürürken, 1 adet engelli transfer aracı ve 1 adet servis aracı olmak üzere iki adet araç da yılda 500 engelli vatandaşahizmet vermeye devam ediyor.Kentte yaşayan engelsiz vatandaşlar Manavgat Belediyesi’nin engelli tercümanlık hizmetinden de yararlanabiliyor.Başkan Sözen bu yıl kentteki engelsiz vatandaşların da plajlardan rahatça yararlanabilmesi için ‘Özgür Plaj’ projesini hayata geçirdi. Son olarak ise Başkan Sözen, Ilıca Mahallesinde Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de engelsiz vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

7K4A2537

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÇOK YAKINDA

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, engelsiz projelerine bir yenisini daha ekleyerek, kente Engelsiz Yaşam Merkezi kazandırmaya hazırlanıyor. Kentin en önemli sosyal ihtiyaçlarından olan Engelsiz Yaşam Merkezi ileengelsiz vatandaşlara yeni bir nefes alanı kazandırılması hedefleniyor. Ilıca Mahallesi’nde yapımı devam eden Manavgat Belediyesi Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ; el sanatları atölyeleri, müzik atölyesi, ailelerin çocuklarını emanet edebileceği nefes kreşi, kariyer planlama birimi, seracılık eğitimi, görme engelli kütüphanesi, görme engellilere özel bilgisayar sistemi gibi birçok faaliyet alanı bulunuyor. Başkan Sözen, kentte yaşayan engelsiz vatandaşların tamamen sosyal hayatına katkı sağlamaya yönelik oluşturulan bu merkezin açılışının en yakın zamanda yapılacağını belirtti.

7K4A2607

“ENGELSİZ MANAVGAT’I HEP BİRLİKTE, SEVGİYLE OLUŞTURALIM”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; “Manavgat Belediyesi olarak biz de engelsiz vatandaşlarımıza gereken ilgi ve önemi gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz birçok proje ile kentte yaşayan 2 bini aşkın engelsiz vatandaşlarımıza destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Belediyemizin tüm yeni yapılan projelerinde caddelerimiz, sokaklarımız engelli vatandaşlarımızın yürüyebileceği şekilde dizayn edilmeye devam etmektedir. Akülü engelli aracına ihtiyacı olan kardeşlerimizin taleplerini ise geri çevirmeden anında yerine getirmek ise belediyemizin bir ilkesi haline gelmiştir. Engelsiz vatandaşlarımızın bireysel ihtiyaçlarını ayrımsız ve eksiksiz bir şekilde karşılamak için de canla başla çalışıyoruz. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir.Şunu unutmamalıyız ki, engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihi değildir. Şu ya da bu nedenle bizler de yarın engelli olabiliriz. Engelsiz bir Manavgat’ı hep birlikte sevgiyle oluşturalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılmasını ve daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ederim” dedi.

7K4A2619

engelsiz ya+şam merkezi 2