AİLE EĞİTİM VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ

aile danışma

AİLE EĞİTİM VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi; ailenin geliştirilmesi,güçlendirilmesi, uyumlu aile ilişkilerine katkıda bunulması, aile üyelerinin kişiliklerinin sağlıklı biçimde gelişmesi, toplumsal yaşama uyumlarının sağlanmasının yanında sağlıklı çocuk yetiştirilmesi, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 20.06.2018 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nden Manavgat'ta ikamet eden tüm bireyler olmak üzere; çocuklar,anne babalar, evli çiftler,evlenecek çiftler,kadınlar ve engelliler yararlanabilmektedir.

• Danışmaklık Hizmetleri

Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nde çocuk-ergen danışmanlığı, psikolojik destek danışmanlığı ve aile danışmanlığı ücretsiz verilmektedir.Danışmanlık hizmetleri için telefon veya şahsi başvuru ile kabullerimiz yapılmaktadır.Merkezde ayrıca çocuklarıyla gelen aileler danışmanlık ve eğitim hizmeti alırken çocukları da bilişsel ve psikososyal gelişimlerinin destekleneceği oyun bölümünde vakit geçirebileceklerdir.

Adres:Yukarı Hisar Mahallesi 7135 Sokak No:1 Manavgat/ Antalya

Telefon: 0242 742 60 03

• Çocuk - Ergen Danışmanlığı

Çeşitli yöntemlerle aileyi ve çocuğu tanımak, yaşanan sorunlara olası çözüm yöntemleri konusunda rehberlik etmek, bu süreçte karşılıklı olarak belirlenen şekilde sonraki görüşmeler planlamak hedeflenir.

• Psikolojik Destek Danışmanlığı

Kişinin; tükenmişlik,değersizlik,yetersizlik, başka yolunun olmadığı gibi inançlarının/duygularının: kısa ve uzun vadede çözümlenememiş sorunlarının baş etme becerisi kazandırarak ve bakış açısını değiştirerek yargılamadan psikolojik anlamda desteklendiği süreçtir.

• Aile Danışmanlığı

Aile sistemi içerisinde her birey,farklı sorunlardan şikayetçi olabilmektedir. Tek tek üyelerin şikayetlerine değil, hangi etkenlerin yaşanan sıkıntılı duruma sebep olduğuna odaklanılarak çözüm için gerekli çalışmalar yapılması hedeflenir.