BAŞKAN SÖZEN ÇALIŞIYOR CADDELER GÜZELLEŞİYOR

BAŞKAN SÖZEN, MİTHATPAŞA VE GÜLVEREN CADDE DÜZENLEMELERİNİ DENETLEDİ

Manavgat Belediyesi, Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri için hazırladığı düzenleme projelerine hızla devam ederken, Başkan Şükrü Sözen de sık sık çalışmaları yerinde denetliyor

YERİNDE DENETİM YAPTI

Manavgat Belediyesi’nin ilçenin en eski ve en önemli ana arterlerinden olan Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’nde düzenleme projesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Her iki caddede toplam 1.5 km’lik düzenleme güzergahında esnafların ticari faaliyetlerinin canlanması, güvenli yaya arterleri ile alışverişin ve gezintinin cazip hale getirilmesinin hedeflendiği projenin hızla tamamlanması için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve ekibi yoğun çaba sarf ediyor. Başkan Şükrü Sözen, engelli kılavuz çizgileriyle birlikte hızla döşenerek yeni şekli oluşmaya başlayan caddelerde yerinde denetim yaptı.

BÖLGEYE ARTI DEĞER KATACAK

Denetime Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Sebahat Çevik, Fen İşleri Müdürü Levent Ardıç ve Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz katıldı. Başkan Şükrü Sözen, çalışmaları incelerken bölge esnafını da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Cadde esnafı, Başkan Sözen’e Mithatpaşa ve Gülveren Caddeleri’ndeki yenileme çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Başkan Şükrü Sözen, düzenlemenin bölgeye artı değer katacağını vurguladı. Başkan Şükrü Sözen, cadde gezisi sırasında küçük çocukları severken, yaşlı vatandaşlarla da uzun uzun sohbet etti.

KÖKLÜ YENİLEME

Gülveren ve Mithatpaşa Caddeleri’nde yaklaşık 13 bin m2’lik kaldırım, 14 bin m2 asfalt çalışması yapılarak toplamda 27 bin m2’lik düzenleme yapılacak.

Her iki caddede genişleyen kaldırımlar, oturma alanları, süs havuzları ve turunç ağaçları yer alacak. Proje kapsamında zeminde doğal taşlarla farklı ebat ve işlemlerde kaplama yapılırken, kaplama malzemelerine uygun olarak da engelli vatandaşlarımızın ulaşımını sağlama amaçlı kılavuz çizgileri ve rampalar bulunacak. Proje kapsamında 50 adet oturma birimi, 20 adet süs havuzu ile kentsel tasarım öğeleri kullanılacak. Çift taraflı cep otoparklar oluşturularak yol üzerindeki araç park alanları daha düzenli hale getirilecek. Modern aydınlatma elemanları ile ışıl ışıl hale getirilecek olan caddede işyerleri ile ortaklaşa çalışma yürütülerek gölgelikler de yenilenecek.