MANAVGAT BELEDİYESİ AİLE EĞİTİM VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ

MANAVGAT BELEDİYESİ AİLE EĞİTİM VE SOSYAL HİZMET MERKEZİ’NE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Huzurevi, kreşler, çocuk kültür merkezleri, gençlik merkezleri gibi insan odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarını hayata geçiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, büyük bir sosyal projeye daha imza attı.

Başkan Şükrü Sözen, yapımı tamamlanan Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılışını Manavgat halkının katılımıyla birlikte gerçekleştirdi.

7K4A0028

Yukarı Hisar Mahallesi Irmak Kenarı’nda gerçekleşen Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılışına CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, CHP Manavgat ilçe kadın ve gençlik kolları ile partililer, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“MANAVGAT’TAKİ YUVANIZ”

Açılışta konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; “ Bugün sizlerin sayesinde yine Manavgat’ta güzel, gurur ve onur duyduğumuz bir gün. Çağdaş kent marka Manavgat’ımıza artı değer katan bir açılımızda daha heyecanımızı, mutluluğumuzu hep beraber paylaşıyoruz. Bir aile olduğumuzu bir kez daha ortaya koyuyoruz. Manavgat sizlerin heyecanıyla, sizlerin inanışıyla çok büyük mesafe kat etti, çok büyük yol aldı. Bu, her yerde gururla ifade ediyorum ki; bizim aile duruşumuz, birbirimize inanışımız, birbirimizi sahiplenişimiz, bir kent olma noktasında sürece inanmamızla bu neticeye gitti. Biz şu anda Türkiye’nin 50,60 ilinden daha büyük, çağdaş, yaşanılabilir bir marka kente dönüştük. Bugüne kadar Manavgat’a birçok hizmetler de yapıldı. Bizden önce de yapıldı ama bizim dönemimizde de kent olmanın gereklerini, mecburiyetlerinin tespitlerini doğru yaparak bir bir bunları tamamlamaya gayret ettik. Şuanda da açılışını yapacağımız Manavgat Belediyesi Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezimiz de böyle bir merkez. Bu merkez, çocuklarımızın, ailelerimizin, kadınlarımızın, evli çiftlerimizin, evlenme yolunda karar kılan çiftlerimizin hizmet alabileceği, hukuksal anlamda destek alınabilecek, uzmanlarımız tarafından sahiplenilecek bir yuva” dedi.

7K4A0070

SOSYAL HİZMET ATAĞI

Manavgat’ta geçen dönem yaptıklarımızın yanı sıra bu dönem de sosyal hizmet noktasındaki eksiklerimizi bir bir telafi ediyoruz. Kreşlerimiz, huzurevlerimiz, eğitim merkezlerimiz, kadın spor merkezlerimiz gibi birçokları açılmaya devam ediyor. Biz şuna inanıyoruz, bir toplum mutluysa gerçek anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesine gelebilir. Gerçekten o zaman çağdaş bir kent ve çağdaş bir ülke olabiliriz. Kadın mutlu olabilmeli, çocuklarımız mutlu olabilmeli, gençlerimiz kendilerini güvende hissedebilmeli, yarına gelecek kaygısıyla bakmamalılar. Bu noktada hepimize görev düştüğü gibi en büyük görevlerden bir tanesi de yerel yönetimlere düşüyor. Biz de insana dokunan projelerle sosyal belediyeciliği Manavgat’ta bu güne kadar kurgulamaya çalıştık. Engelli merkezlerimiz oluşmaya başladı, kısa zaman sonra Ilıcamızda Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi oluşturacağız. Orada çocuklarımız kendilerini güvencede hissedecekler, sahiplenilme duygusunu hissedecekler. Onların yaşama kazandırılması, özgüvenli yetişmeleri noktasında uzmanlarımızla Manavgat Belediyesi’nin korumacı elini omuzlarında hissetmelerini sağlayacağız. Çolaklı’da yakın zamanda ikincisini açacağımız kreşimiz devreye girecek, yine o bölgede erkek öğrenci yurdumuzu hazırlıyoruz. İnsanlar kendilerini özgür hissederlerse ibadetlerini özgürce idame ettirebilirlerse o insanlar bu topluma daha dost gözüyle bakabilirler. Bunu yerel ölçekte pekiştirebilmek adına Alevi dostlarımıza ibadetlerini, inanışlarını ortaya koyabilmeleri adına Cemevi açtık, teslim ettik. Kısa zamanda da açılışını hep beraber yapacağız.

7K4A0151

“DEĞERLERİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYİZ”

Biz bütün gücümüzle bu kenti üst noktalara getirmeye gayret edeceğiz, bu heyecanımız, bu inanışımız var. En büyük dayanağımız bizlere inanan, burada olan, siz değerli insanlar. Fedakarlık yapabiliriz, her şeyden ödün verebiliriz ama bizi biz yapan, bizi bu günlere getiren, bize bu ülkeyi sevmeyi öğreten Ulu Önder Atatürk’ümüzün ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı değerlerden asla taviz vermeyeceğiz. Manavgat dünyanın en güzel kenti, bizler çok şanslıyız” dedi.

7K4A0147

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Açılışta ayrıca Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ali İbrahim Öz, Başkan Sözen’e katkılarından ve hizmetlerinden dolayı bengovil çiçeği hediye etti. Başkan Sözen ise Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’ni Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ali İbrahim Öz ve Yukarı Hisar Mahallesi Muhtarı Ali Oğuz’a emanet etti. Başkan Sözen’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek, Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi davetliler tarafından ziyaret edildi.

7K4A9916

DJI_0089