Vergi Haftası Ziyareti

Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, 21. Vergi Haftası nedeniyle belediyemize ziyarette bulundu. Çoban ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Başkan Sözen, vergilendirilmiş gelirin kutsal olduğunu dile getirdi.

21. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Müdür Yardımcısı Sevgi Dündar ve Gelir Uzmanı İbrahim Kahraman´dan oluşan heyet, Atatürk Anıtı´na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. Vergi Dairesi heyeti Mal Müdürü Ahmet Bilgiç’inde katılımıyla sırasıyla Manavgat kaymakamı Hacı ibrahim Türkoğlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğun’I makamlarında ziyaret ederek, vergi haftası etkinlikleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Çoban, 2008 yılında 15 bin 682 olan Manavgat’ta ki vergi mükellefi sayısının artarak 15 bin 712’ye ulaştığını belirterek "2008 yılında 244.976.966,72 olan tahakkuk miktarı % 24´lük artışla 302.888.618,50 TL´ye , 2008 yılında 176.291.493,98 olan tahsilat miktarı da % 21´lik artışla 213.580.671,93 TL´ye yükselmiştir" dedi. Mustafa Çoban’dan sonra söz alan Başkan Sözen, vergilendirilmiş gelirin kutsal olduğunu dile getirdi. Sözen, "Bir ülkede vergi, devletin halka hizmet sunabilmesi ve toplumun kesimleri arasında gelir aktarımı yapabilmesi için gerekli kaynakları sağlanmasının mekanizmasıdır. Devletlerin kurulması ve varlıklarını sürdürebilmeleri için hayati önem taşıyan unsurların başında ekonomi gelmektedir. Güçlü, bağımsız, devlet ekonomilerinin temel kaynağı ise vergidir. Vergi ekonomik kalkınmanın motoru olduğu gibi egemenliğin de en temel göstergelerinden birisidir. İlçemizin vergi geliri tahakkukunun 36 ilden büyük olması, tüm Maliye çalışanlarımızın önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Turizmin gözbebeği Manavgat´ımız da vergi gelirlerinin düzenli toplanması, şüphesiz ki Maliye çalışanlarımızın sayesindedir. Üreten, istihdam sağlayan ve kazancından ülkemizin kalkınması için vergi vererek bu kutsal görevi yerine getiren vatandaşlarımızın ve bu kutsal görevin sağlıklı bir şekilde yürümesini bütün özverileriyle tüm zorluklara rağmen sağlamaya çalışan Maliye çalışanlarımızın 21. Vergi Haftası´nı yürekten kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.