Çağlayan Mahallesi´nde alt ve üst yapı atağı

Manavgat Belediyesi, Çağlayan Mahallesi Hastane Caddesi´nde yol ve kaldırım düzenlemesi çalışmalarına başladı. Başkan Sözen, bölgede yağmur suyu drenaj hattı ve asfaltın yenileneceğini, yolun her iki tarafına kaldırım yapılacağını, işlerin yeniden kavşak düzenlemesi ile tamamlanacağını söyledi.

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çağlayan Mahallesi Hastane Caddesi 7508 Sokak´tan Küçük Şelale yol ayrımına kadar bölümde alt ve üst yapı atağı başlattı. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine harekete geçen ekipler, yol, kaldırım ve yağmur suyu drenaj hattı yenileme çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmalar kapsamında yolun her iki tarafında toplam 2 bin 150 metre uzunluğundaki güzergah boyunca kaldırım yapılacağı belirtildi. Düzenleme kapsamında kuzeyde bulunan orman alanından gelen yağmur suları istinat duvarının önünde yapılan rögar ile yağmur suyu drenaj hattına bağlantılarının da yapılacağı açıklandı.

A´dan Z´ye yenilenecek
Yol, kaldırım yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarından sonra ise düzenleme yapılan yolun her iki yönüne toplam 4 adet yeni otobüs durağı ekleneceği, ayrıca Küçük Şelale yol ayırımına araç ve yaya güvenliğinin sağlanması için de yeni bir kavşağın da yapılacağı vurgulandı. Düzenlemelerde 2 bin 150 metre bordür ve 6 bin metrekare parke kullanılacağı belirtildi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, vatandaşların bu yolla ilgili şikayetlerini not aldıklarını ve hemen harekete geçtiklerini söyledi. Sözen, "Bu yolumuz kentin ana arterlerinden birisi. Bu yüzden çok önem veriyoruz. Bölgede asfalttan, kaldırıma, yağmur suyu hattından kavşağa kadar yenileme çalışması başlattık. Çalışmalarımızı en kısa süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın ekiplerimize destek olacağı inancını taşıyoruz. En büyük hedefimiz Manavgat halkına yakışır bir kent yaratabilmek" diye konuştu.