Esnaf Dayanışma Birliği´den ziyaret

Manavgat Esnaf Dayanışma Birliği Derneği Başkanı Engin Dervişoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i makamında ziyaret ederek, esnaf sorunlarının çözümü için birlikte çalışma teklifinde bulundu. Göreve geliş amaçlarından birisinin de bu olduğunu belirten Sözen ise esnafı kurtarma projelerini dernek yönetimiyle paylaştı

Manavgat esnafını tek çatı altında toplamak, sorunların çözümü için proje üretmek amacıyla kurulan Manavgat Esnaf Dayanışma Birliği Derneği Başkanı Engin Dervişoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i makamında ziyaret etti. Dervişoğlu´na Dernek Başkan Yardımcısı Levent Derman, Sayman Mustafa Kimbil ile Dernek Sekreteri Nilüfer Teker ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Şükran Koparan da eşlik etti. Manavgat´ta esnafların ciddi anlamda sıkıntı içinde olduklarını dile getiren Engin Dervişoğlu, derneğin kuruluş amacının bu sorunları en aza indirgemek olduğunu söyledi.

Onursal Başkanlık teklifi
Belediye Başkanı Şükrü Sözen´i derneğin onursal başkanı yapmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Engin Dervişoğlu, bu şekilde ortak çalışmaların daha verimli olabileceğini söyledi. Dervişoğlu, "Manavgat esnafımız günümüzde ciddi sıkıntılarla mücadele ediyor. Bizim derneği kurmaktaki amacımız da esnaflarımızı tek çatı altında toplayıp, seçilmiş veya atanmış üst düzey yetkililerle bu sorunları çözebilmek. Sizlerle koordineli çalışıp, esnaf sorunlarının en aza indirgenmesi için ortak projeler üretmek istiyoruz. Birlik olursak her sorunun üstesinden gelebiliriz" dedi. Dernek üyelerini dikkatlice dinleyen Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halk ve esnaf menfaatine yapılan her türlü işin yanında olduğunu, görev talep ederken de bu amacı güttüklerini söyledi.

Önce Sosyal Barış
Manavgat´taki esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı durumu net olarak gördüğünü dile getiren Başkan Sözen, çözüm noktasında da her zaman elini taşın altına koymaya hazır olduğunu hatta bu konuda pek çok ürettiklerini anlattı. Başkan Sözen, "Manavgat´ta ticaretin yeterince kent halkının hak ettiği noktada olmadığını bilmiyoruz. Bu gidişatı düzeltmek için göreve talip olduk. Bir şeyler yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İşe öncelikle Manavgat´ta sosyal barışı sağlamakla başladık. Bunda da başarılı olduk. Buna daha da çok katkı yapacak olan siz sivil toplum örgütlerimizdir. Böyle bir derneğin oluşması sevindirici. Biz de bütün çalışmalarınıza katkı koyacağız" dedi.

Sorgun ve Kızılağaç´ı Manavgat´a yaklaştıracağız
Başkan Sözen, Manavgat´taki esnafın sorunlarını en aza indirgemek ürettiği çözüm projelerinden de bahsetti. Sözen, "İlçemiz dünyanın gözbebeği pilot turizm bölgelerinden birisi. Geçimimizin yüzde 95´i turizme dayanıyor. Ancak halkımızın turizmden yeterince pay alamaması üzüntü verici. Turizm amaçlı Pazartesi Pazarı kente canlılık getirdi. Ancak bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Haftanın her gününde kurulan pazarlarımızın da aktif olması gerekiyor. Bu amaçla çalışmalarımız var. Önce Manavgat merkezini turizme açmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla Sorgun ve Kızılağaç´taki turizm yatırımcılarımızla görüşmeler yapıyoruz. Bu iki bölgenin Manavgat´la birleşmesi durumunda ilçe merkezine daha turistin geleceğine inanıyoruz. Sorgun ve Herford Caddeleri´ni yaza kadar açarak kent merkeziyle irtibatını sağlayacağız. Ayrıca 18 kilometrelik AB kaynaklı ırmak kıyısı ve Kordon Caddesi’ndeki sanat sokağı projelerimizle de kente cazibe kazandıracağız. Bunlarla esnafımızın biraz daha rahatlayacağı inancındayız" diye konuştu.