Başkanımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, Dünya Kadınlar Günü sebebi ile yayınladığı mesajda "Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız" dedi.

Gerek Kurtuluş Savaşı´nda cephede, gerekse Türkiye Cumhuriyeti´nin sonsuza kadar yaşayacak olmasında kadınlarımızın Ata´mıza yaraşır Cumhuriyet kadınları olduğunu ve evlatlarını bu yüce duyguyla yetiştirdiği bilinciyle bugünlere geldik.

Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır.

Kadınların, toplum yaşamında daha aktif yer alması, o ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Ulu Önder Atatürk, kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek bu hakları, Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiştir. Bu yüksek düşünce, Türk kadınının gurur kaynağı olmuştur.

Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması ve yükseltilmesi gerekir. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Bunu başaramamış ve kadınlarına gerçek değeri verememiş toplumlarda hem sosyal, hem ahlaki açıdan çöküşler başlar.
Bu düşünceden yola çıkarak biz de göreve gelirken, kadınlarımızın daha fazla kent yönetiminde ve toplum hayatında söz sahibi olması gerektiğinin bilinciyle hareket ettik.

Seçim döneminde birlikte omuz omuza çalıştık. Belediye meclisi listelerimizde kendi istekleri doğrultusunda kadın meclis üyelerine daha çok yer verdik.

Cinsiyet ayrımına son veren kadın ve erkeği eşit bir Manavgat yaratmak amacıyla yapılan tüm girişimlerde, belediyemizin imzası vardır.

Sosyal demokrat bir belediye olarak, sadece kadın hakkı değil, insan hakkı ve demokrasinin vazgeçilmez bir koşulu olarak gördüğümüz kadın hakları konusunda, hassasiyetimiz her kesim tarafından bilinmektedir. Manavgat’ın geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında kadınlardan destek aldık. Belediyemizde de gerek meclis kadrolarımızda, gerek diğer birimlerde kadınlarımızla hep birlikte elele görev yapmaktayız.

Kadınların elinin değdiği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla çalışmalarımızı yürümekteyiz. Yapacağımız tüm yatırım ve hizmetlerde kadınların fikir ve önerilerini de her zaman ön planda tuttuğumuzu da kadınlarımız çok iyi bilmektedir. Bu durum görev süremiz boyunca artarak devam edecektir.

Bizi dünyaya getiren, yetiştiren, eğiten, bize doğruluğu öğreten, doğumdan ölüme kadar her an varlıklarıyla bizleri onurlandıran, her sıkıntımızda bizden desteklerini esirgemeyen, en önemlisi bize karşı yüreklerinde hep sevgi ve şefkat taşıyan fedakar tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum

Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce onurlu şehit anası başta olmak üzere tüm kadınların, TBMM’de görev yapan kadın vekillerimizin, belediye meclis üyesi kadınlarımızın ve tüm emekçi kadınların bu anlamlı günlerini kutluyor, toplumun dinamizmi olan kadınlara sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkanı