14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun

Belediye Başkanımız Şükrü Sözen, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlarken "Bu meslek, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir" dedi.

Sağlıklı yaşamak insanoğlunun en temel hakkıdır. Tıp biliminin amacı ise tüm insanların daha sağlıklı yaşamalarına imkan sunarak vatandaşlara hizmet etmektir.

İnsanlığa bu temel ilkeden yararlanma imkanını sunanlar, gecesini gündüzüne katarak hayatlarını insan sağlığına adamış olan sağlık çalışanlarımız ve onurlu mesleklerini icra eden hekimlerimizdir.

Yaşam içerisinde değişik statülere sahip olan hekimlik mesleği, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir.

Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin, günümüzün zor şartlarına rağmen mesleklerini yılmadan icra etmesi hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir.

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hekimlerimize olan inancının isabetliliğini, bu özel günde bir kez daha görüyor ve anlıyoruz.

İnsan yaşamına değer veren ve bu uğurda mesleki ve yaşamsal değerlerine bağlı kalan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, insan sevgisiyle örtüşen hayat anlayışlarının devamı nedeniyle tebrik ediyorum.

Şükrü SÖZEN
Manavgat Belediye Başkan