MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Manavgat Belediyesi, Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde “ Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığı” semineri düzenledi. Ailelere yönelik düzenlenen seminerde, Psikolojik Danışman Kevseray Bayrakçı gelişen teknolojinin insan hayatına olumlu ve olumsuz yönlerini aktardı.

Sosyal Medya bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı, şans oyunları, açık arttırma ve sosyal medyada ki oyun bağımlılığı konularının ele alındığı seminerde, Manavgat Belediyesi’nin teknoloji bağımlılığını önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar da ele alındı. Psikolojik Danışman Kevseray Bayrakçı 9. Uluslararası Motosiklet Festivali’nin temasının teknoloji bağımlılığına yönelik mesajlar içerdiğini ifade ederken, çocuklardaki bağımlılığın önüne geçilmesinde anne ve babalara büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

_NVG1635

Seminere katılan aileler ise sunum eşliğinde verilen bilgilerin oldukça önemli olduğunu ve günlük hayatta uygulanması gereken yöntemlerde fikir sahibi olduklarını belirterek Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen adına konuşma yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan ise, hayatın her alanında kullanılan teknolojinin olumlu yönlerini kullanmakta fayda olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Ceylan “ Sosyal medya bağımlılığı insanlarımızı yalnızlaştırmakta ve çevreye karşı duyarsız hale getirmektedir. Bu konuda farkındalık yaratarak ilklere imza atan Manavgat Belediye Başkanı’mız Sayın Şükrü Sözen, 9. Uluslararası Motosiklet Festivali’nde teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla internetsiz yaşam alanı oluşturmuştu. Topluma ve gençlerimize faydalı olabilecek olan her türlü projeyi Manavgat Belediyesi kent halkıyla paylaşmaya devam edecektir” dedi.

_NVG1636

_NVG1637