Manavgat Tarihi Kentler Birliği üyesi oluyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Avrupa Konseyi'nin "Avrupa, Bir Ortak Miras" başlıklı projesi kapsamında kurulan Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmak için girişim başlattı. Manavgat Belediyesi'nin üyeliği ile Antalya Bölgesi, Tarihi Kentler Birliği'nde, 16 üye ile temsil edilmiş olacak.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtım Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Metin Sözen ile İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığı'nın Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden alan Prof. Metin Sözen, Avrupa Konseyi'nin "Avrupa, Bir Ortak Miras" başlıklı projesi kapsamında Türkiye'de Tarihi Kentler Birliği'nin kurulduğunu dile getirerek, Manavgat'ın da bu birliğe üye olması gerektiğini söyledi.

Tarih ve doğa korunacak
Prof. Metin Sözen, "Manavgat'ın da Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmasının kente büyük kazanımlar sağlayacağı inancındayım. Bu birliğin varlığının ülkemiz için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyor, kentlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasında önemli görevler yerine getireceğine ve bu örgütlenmenin demokratikleşme sürecinin güçlü halkalarından biri olacağına inanıyorum. Birliğe üye olmak için gerekli kriterleri taşıdığınızı düşünüyorum. Manavgat Belediyesi'nin üyeliği ile Antalya Bölgesi, Tarihi Kentler Birliği'nde 16 üye ile temsil edilmiş olacak" dedi.

Kriterleri yerine getireceğiz
Böylesine önemli misyonları üstlenmiş konukları ağırlamaktan son derece memnun olduğunu dile getiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmak için istenen kriterleri yerine getireceklerini ve hemen üye olmak için girişim başlatacaklarını söyledi. İlgili birimlerini aynı anda harekete geçiren Başkan Şükrü Sözen, "Sevgili Hocamızın Tarihi Kentler Birliği'ne üyeliğimiz için uyarması bizi çok heyecanlandırdı. Tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran eşsiz güzellikteki Manavgat'ımızın bu birliğe üye olmayı fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Bunun için ilgili birimlere talimatlarımı verdim. Bu konuda çalışmalarımızı süratle yürüteceğiz. Birliğe üyeliğimizin ilçemize katkısı olacağı inancındayım" diye konuştu.