Pazaryeri güvenle geliyor.

Manavgat Belediyesi, Pazartesi Pazarı'nın Aşağı Pazarcı Mahallesi'ndeki eski yerine taşınması amacıyla başlattığı çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürüyor. Pazarın kurulacağı ilgili sokaklardaki 36 noktaya yangın dolapları yerleştirildi. Başkan Sözen, "Amacımız pazarı en sağlıklı ve risksiz bir şekilde getirmek."

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, seçim öncesinde verdiği sözünü tutarak, Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısında dünyaca ünlü turistik değere sahip olan Manavgat Pazarı'nın eski yerine getirilmesiyle ilgili meclis kararı aldırmıştı. Yine Mayıs ayı meclis toplantısında pazarın eski yerine getirilmesi için bazı güvenlik önlemlerinin alınması da kararlaştırılmıştı. Geçen süre zarfında pazarın en sağlıklı şekilde eski yerine getirilmesiyle ilgili çalışmalarını süratle yürüten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilgili tüm birimlerini de seferber etti.

36 yangın dolabı yerleştirildi.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, pazaryerinde meydana gelebilecek yangın olaylarına kısa sürede müdahale edilebilmesi için ilgili sokaklara yangın dolaplarını yerleştirmeye başladı. Çalışmalar kapsamında 1005, 1006, 1007, 1010, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020 ve 1023'üncü sokaklara toplam 36 adet "Yerüstü Yangın Dolapı" monte edildi. Yangın dolaplarının içinde yangın vanaları ve 30'ar metre uzunluğunda itfaiye hortumlarının bulunduğu belirtildi. Pazaryerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm gün boyunca ekiplerin çalıştığını dile getiren Başkan Şükrü Sözen, "Halkımızın güvenliği her şeyden önemlidir. Bunun için tüm eksiklerin tamamlanması için çalışıyoruz" dedi.

Vatandaşın içi rahat olsun.
Başkan Şükrü Sözen şöyle devam etti. "Mayıs ayı meclis toplantımızda Pazartesi pazarının eski yerine getirilmesi kararlaştırılırken güvenlik konularını da konuşmuştuk. Yangına acil müdahale çok önemli bir konuydu ve pazarın geri getirilmesinde 'olmazsa olmazlardan' birisi olarak değerlendirildi. Biz de görüşler doğrultusunda bu eksikleri düzeltmek için çalışıyoruz. Geçmişte meydana gelen yangınlarda itfaiye ekipleri Pazar yerine giremediler. Şimdi böyle bir sıkıntı kalmayacak. Çalışmalar kapsamında 13 sokakta toplam 36 yangın dolabı yerleştirildi. Pazarcı esnafımız, sabit esnafımız ve bölge halkımız olası bir yangına rahatlıkla acil müdahale yapılabileceğini bilmeli. Bunun dışında acil sağlık sorunları için de belli noktalara ambulanslar da yerleştireceğiz." dedi.