MOTOSİKLET FESTİVALİ’NDE MUHTEŞEM ANLAR

MOTOSİKLET FESTİVALİ’NDE MUHTEŞEM ANLAR

Manavgat Belediyesi’nin 9’uncusunu düzenlediği Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalde gün içerisinde eğlenceli etkinlikler, motosiklet gösterileri; yarışmalar ve geziler düzenlenirken, akşamları da ünlü sanatçılar konserler vererek katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise, festival alanında konaklayarak 5 bin motor tutkunu ve Manavgat ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarla sohbet ediyor, ihtiyaç, istek ve şikayetleri dinliyor, katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektiriyor. Festivalin 3. Gününde 22 motosikletin katıldığı motosiklet güzellik yarışması düzenlendi. Jüri üyeleri, Gökmen Şen'e ait 1998 model özel işlemeli Harley Davidson motosikleti birinci seçti. Dereceye giren diğer motosikletçilere de çeşitli hediyeler verildi. Gün içinde Türkiye Motokros şampiyonu Birkan Polat da festivalde güvenli alanda izleyenlere motosiklet gösterisi sundu.

MNVG6580

Ünlü motosikletçi yaptığı birbirinden ilginç ve tehlikeli hareketlerle adeta nefesleri kesti. Akşamüstü Kolombiyalı motosiklet grubu da kafeste motosiklet gösterisi sundu. Motosiklet gösterilerinin ardından akşam ise Özgür Şarkılar grubunun sahnesinden sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Manavgat halkı ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Bu gün bir arada bulunup bu kadar keyifli eğlenebilen, bu kadar çağdaş, aydın gencin mutluluk tablosunu görmek kendimi güvende hissetmemi sağladı. İyi ki varsınız. Buradaki bu güzel birlikteliğe koyduğunuz katkı önemli. Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir araya gelen bu topluluğun çağdaş, hoşgörü, sevgi içinde bu güzel ortamların nasıl doğrulabileceğinin en güzel örneğini sergilediniz. Bu etkinliğin 10 yıl önce başlamasını hatırlıyorum. 1000 kişilerle başlamıştık. Eleştiriler aldık. Ama dünkü kayıtlar Manavgat Motosiklet festivalinin bir arada 30 bin kişiyi ağırladığını tarihe geçti. Festivalimizi, bu aşamaya getiren sizlersiniz. Sizin sayenizde bu birliktelik yaşanıyor. Ülkemizin her zamankinden fazla hoşgörüye ihtiyacı var. Bu ülkenin çıkarları adına ortak hareket etmemizi gerektiren özel dönemlerden geçiyoruz.

MNVG6493

Etkinlikler, festivaller diyerek geçmeyin. Bu etkinlikler ulusal duruşumuzun, istediğimiz zaman bir arada duracağımızın en güzel örneğidir. Manavgat sevgi, hoşgörü ve sahiplenme kenti. Bu ülkenin en güzel kentlerinden birisi. Dönem boyunca bu etkinliklerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Barış Suyu Festivali, Side festivalimiz de yapılacak. Hayatın zorlukları içinde boğuşan insanlarımızın bu etkinliklerde yorgunluğunu attığına inananlardanım. Ama bu etkinliklerin bu noktaya gelmesi sırasında emeği olanlara teşekkür ediyorum. Emekçi belediye çalışanlarımıza, Manavgat Motosiklet Kulübüne, buraya gelip stant açan işletmeci arkadaşlarımıza, sizin güvenliğiniz için sabahlara kadar çalışan emniyet, güvenlik ve jandarmadaki dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Motosiklet tutkunları çok güzel şeylere layık. Sizlerin huzurla kentlerinize dönmeniz önemli Umuda sevgiye ihtiyacımız var. Bir dostumuz kısa süre önce ne demişti. Herşey çok güzel olacak. Herşey çok güzel oldu. Ve sizlerle beraber çok güzel olmaya devam edecek. Birlikteliğinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Sözen’in ardından ünlü Manga grubu sahneye çıkarak, yaklaşık 2 saat boyunca izleyicilere keyifli anlar yaşadı.

MNVG6619

MNVG6410