MANAVGAT’TAKİ TARIK AKAN PARKI YEŞİLÇAMIN YILDIZLARIYLA A

DNZ_3875

MANAVGAT’TAKİ TARIK AKAN PARKI YEŞİLÇAMIN YILDIZLARIYLA AÇILDI

SİNEMA SANATÇILARI KATILDI

Manavgat Belediyesi’nin geçtiğimiz Eylül ayında hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan adına yaptırdığı park, Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarının katılımıyla düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Belediyenin düzenlediği ve 3 gündür, Tarık Akan filmlerinin gösterimleri, sanatçılarla sohbet, oyunculuk atölyeleri ve sergi açılışları ile devam eden “Tarık Akan Film Günleri” kapsamındaki park açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, film yapımcısı Fedai Öztürk, yönetmen Engin Ayça, Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Meral Orhansoy, Coşkun Göğen, Hikmet Karagöz, Mahmut Cevher, Yusuf Sezgin ve Levent İnanır, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve Manavgat halkı katıldı.

DNZ_3783

FİLM ŞERİTLİ YOL, TARIK AKAN PORTRESİ

Güllük Caddesi’nde yer alan Tarık Akan Parkı, belediye personeli ve İbrahim Sözen Gençlik Merkezi sanat öğretmenleri tarafından günler öncesinden hazırlanmaya başladı. Park içinde yer alan trafonun üzerine yapılan Tarık Akan portresi oldukça beğeni toplarken, park içinde yer alan yürüyüş yollarının film şeridi şeklinde desenlendirilmesi ve film afişlerinin sergilenmesi ince bir düşünüş olarak değerlendirildi. Ünlü sinema sanatçıları vatandaşların büyük ilgisiyle toplu olarak park içine geldi. Manavgatlılar sinemanın sevilen yüzleriyle sohbet edip fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Tarık Akan Parkı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat’ın çok özel bir kent olduğunu, bu güzelliklerin de içindeki dostluk, kardeşlik, paylaşım duygularıyla daha pekiştiğini söyledi.

DNZ_3764

SÖZEN, “ADINI YAŞATMAK İSTEDİK”

Başkan Sözen, “Kocaman bir aile olan Manavgat’taki güzellikleri, sosyal hayatın getirdiği kültürel ve sanatsal aktivitelerle buluşturmayı görev edindik. Eskiden tiyatrolar, dinletiler, sinemalar, sanatçılarımızı ağırlayacağımız salonlarımız bile yoktu. Ama şimdi insanlar belediyemizin düzenlediği kültürel ve sanatsal aktiviteleri seçebilecek konuma geldi. İnsanlarımız bu hizmetlere ancak yerel yönetimler sayesinde ulaşabiliyor. Biz de bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarık Akan Film Günleri etkinliğimiz de bunlardan bir tanesi” dedi. Başkan Şükrü Sözen konuşmalarına Tarık Akan’ı anlatarak ve katılımcı sanatçılara teşekkür ederek devam etti. Sözen şunları söyledi. “Yaptığı işi Atatürk değerleriyle yorumlayan herkes işini iyi yapıyor demektir. Burada hayatımızda her birinin çok önemli yerleri olduğunu bildiğimiz kıymetli sanatçılarımız var. Onları Manavgat’ta ağırlıyor olmak bizlere mutluluk veriyor. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu değerlerimizden bir tanesi de geçtiğimiz eylül ayında kaybettiğimiz duruşuyla kimliğiyle, bizlere verdiği mesajlarla, dirençli ve her türlü sıkıntıya rağmen asla teslim olmayan vizyonuyla tanıdığımız Tarık Akan da var. Var diyorum Çünkü, hala ruhumuzda yaşadığına ve bizlere yol haritası olduğuna inandığım kimliklerden biridir. Kendisiyle 2013 yılında Nazım Hikmet Parkı açılışımızda tanışıp sohbet etme fırsatı yakaladım. O duruşu, o Atatürkçülüğüyle bizlere rol model olmuştur. Bizler de yerel yönetim anlayışı ile bu ülke için emek sarf eden çağdaş insanları bir şekilde acizane unutturmamak adına, belediye ekibimizin hazırladığı yatırım ve parklarda ölümsüzleştirmeye gayret ediyoruz. Alın teri olan bu parkta da Tarık Akan’ın adının yaşamasını istedik. Belediye meclisine sunduk, burada bize katkı yapan meclis üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Ulu Önder Atatürk, ‘Bir millet, sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata sahip olamaz demiştir. Sanatçımız Tarık Akan da, “Düşüncenin ve emeğin karşılığını veren sanatçılar kendilerini anlayanlar sayesinde yaşayacaktır” demişti. Biz de öyle yapıyor ve onu bu parkımızda yaşatıyoruz. Tarık Akan’ı rahmetle anıyoruz. Parkımızın halkımıza hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz” dedi.

DNZ_3833

SANATÇILAR DA TARIK AKAN’I ANDI

Başkan Şükrü Sözen’in ardından söz alan Meral Orhansoy ise, Tarık Akan ile 4 filmde birlikte oynadığını ve bundan da mutluluk duyduğunu söyleyerek, böylesine anlamlı bir parkı açtığı içi Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Sanatçı Nuri Alço ise, “Gerçekten sizler çok şanslısınız çünkü çok güzel bir belediye başkanına sahipsiniz. Sanata ve sanatçıya değer veren ve Atatürk değerlerine bağlı olarak çalışan sizin kentinize yakışan bir belediye başkanı. Tarık Akan da çok iyi bir Atatürkçüydü. Bu parkta yaşayacak olması bizleri çok mutlu ediyor” Kendisini rahmetle anıyorum” dedi. Sanatçı Levent İnanır ise, “Sanata ve sanatçıya tükürüldüğü bu günlerde büyük festivaller bile ertelenirken, biz sanatçılar çok az sayıda sanatçı olmamıza rağmen ilk kez bir araya geliyoruz. Bunu yapan Manavgat. İlk davet telefonu aldığımda çok şaşırdım ve heyecanlandım. Ve onun bir parka adının verilmesi, hani kutsal değerleriniz vardır ya öyle bir anlam veriyor. Bunu gerçekleştiren başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli abimizin adını yaşattığı için” dedi. Ardından sanatçılar, Belediye Başkanı Şükrü Sözen; protokol üyeleri ve Manavgat halkı hep birlikte Tarık Akan Parkı’nın açılışını yaptı.

DNZ_3856