TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZ YILDIZLARI MANAVGAT’TA TARIK AKAN

DSC_9325

MANAVGAT’A YILDIZ YAĞDI TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZ YILDIZLARI MANAVGAT’TA TARIK AKAN İÇİN BULUŞTU

Manavgat Belediyesi’nin 13-17 Mart tarihleri arasında düzenlediği “ Tarık Akan Film Günleri”, Yeşilçam’ın unutulmaz sinema sanatçıları, yönetmenleri ve senaristlerini Manavgat’ta buluşturdu. Ünlü sanatçıları görmek isteyen Manavgat halkı, Atatürk Kültür Merkezi’ne hücum etti

Manavgat Belediyesi’nin geçtiğimiz Eylül ayında kaybettiğimiz ünlü sinema sanatçısı, Türkiye’nin Damat Ferit’i Tarık Akan’ı anmak ve kent halkını sinema sanatı ile buluşturmak amacıyla düzenlediği “Tarık Akan Film Günleri”, ünlü sanatçı, film yönetmenleri ve senaristleri Manavgat’ta buluşturdu. Tarık Akan Film Günleri, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış kokteyliyle başladı. Etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ünlü yapımcı Fedai Öztürk, yönetmen Engin Ayça, Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Meral Orhansoy, Coşkun Göğen, Hikmet Karagöz, Mahmut Cevher, Yusuf Sezgin ve Levent İnanır katıldı. Başkan Şükrü Sözen, sinemanın ünlülerini, büyük bir nezaketle kapıda karşıladı. Türk sinema tarihinin unutulmaz yüzleri olan ve yıllar geçse de her daim halkın sevdiği sanatçıları karşılarında gören vatandaşlar oldukça heyecanlandı. Özellikle gençler, sanatçılarla fotoğraf çektirebilmek adeta birbirleriyle yarıştı.

DNZ_3343

Kokteylden sonra tiyatro salonuna geçildi. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan program, Nebil Özgentürk’in Tarık Akan belgeseli ile devam etti. Tarık Akan’ın hayatı ve sanatının konu edildiği belgesel, herkese duygusal anlar yaşattı. Belgesel gösterimi sonrasında ise Belediye Başkanı Şükrü Sözen, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Sözen, Manavgat halkının ve kendisinin ünlü sanatçı Tarık Akan ile 2013 yılında Nazım Hikmet Parkı’nın açılışında tanışma onurunu elde ettiğini söyledi. Başkan Sözen, çağdaş, Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir sanatçıya Manavgat olarak değer verdiklerini bu yüzden de adını bir parka verdiklerini, ayrıca film günleri etkinliği düzenlediklerini söyledi. Sözen, “ Tarık Akan gibi Atatürkçü, çağdaş, ileriyi gören, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir sanatçıyı anlatmayı buradaki sanatçılarımıza bırakıyorum. Değerli sinema sanatçılarımız, yönetmenlerimiz, senaristlerimiz bizleri kırmadılar Manavgat’ımzı onurlandırdılar. Geçtiğimiz Eylül ayında kaybettiğimiz rahmetli Tarık Akan ile 2013 yılında tanışma fırsatı bulmuştuk. O zaman yaptığı konuşmada ‘düşüncenin emeğin karşılığını veren sanatçılar, edebiyatçılar her zaman benliklerimizde yaşayacaklar. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Hiçbir zaman ölmeyeceğiz’ demişti. Biz de onu unutmadık, yaşatacağız” dedi.

DNZ_3431

Başkan Sözen’in konuşmasının ardından ünlü sanatçılar sahneye gelerek Tarık Akan ile olan anılarını salonda bulunan sinemaseverlerle paylaştı. Sanatçılar anılarını anlatırken duygusal anlar yaşadı. Program sonunda “Maden” filmi gösterime girdi. Tarık Akan Film Günleri etkinlikleri Oyunculuk, kamera arkası atölyeleri, film afişleri sergisi açılışı ve film gösterimleri ile17 Mart’a kadar devam edecek. Manavgat Belediyesi’nin Güllük Caddesi’nde yaptırdığı Tarık Akan Parkı, 15 Mart 2017 Çarşamba Günü Saat 12.30’da ünlü sinema sanatçıları, yönetmenler ve senaristler Meral Orhonsay, Altan Gördüm, Mahmut Cevher, Levent İnanır, Müge Akyamaç, Nuri Alço, Ali Tutal, Yusuf Sezgin, Fedai Öztürk, Muzaffer Hiçdurmaz, Coşkun Göğen, Hikmet Karagöz ve Engin Ayça’nın katılacağı bir törenle açılacak.

DSC_9111

DSC_9313