MANAVGAT'IN BÜYÜK YATIRIMLARI ÖĞRENCİLERE DERS OLDU

MANAVGAT'IN BÜYÜK YATIRIMLARI ÖĞRENCİLERE DERS OLDU

Manavgat Belediyesi, kente ziyaret amacı ile gelen Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yapım aşamasında olan yaya köprüsünü gezdirdi.

Manavgat Belediyesi'nin önemli yatırımlarından olan ve muhteşem bir Aydilge konseri ile temeli atılan yaya köprüsünün inşaatına, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Pamukkale Üniversitesi İnşaat Topluluğu (PİNT), günü birlik gezi gerçekleştirdi. Öğrencilerin teknik bilgilerini geliştirip yeni projeleri yerinde izlemek amacıyla düzenledikleri gezi YTONG gaz beton ve Akdeniz Hazır Beton santralinin ardından Manavgat'ta devam etti. Manavgat’a gelen öğrenciler önce Manavgat Şelalesi’ni ve Side Antik Kenti’ni gezdi. Öğrenciler daha sonra gezi kapsamında, Manavgat Belediyesi’nin ırmak üzerine yaptığı yaya köprüsü inşaatında da mesleki inceleme yaptılar.

BARET VE GÜVENLİK YELEĞİ HEDİYE EDİLDİ

Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Türkiye’de boyut, yapım ve şekil olarak bir ilk olan yaya köprüsünü incelemeye gelen öğrencileri, şantiye alanında karşılayarak köprü hakkında bilgi verdi. İş güvenliğinin önemine de değinen Manavgat Belediyesi Fen İşleri yetkilileri öğrencilere baret ve güvenlik yeleği hediye etti. Topluluk olarak amaçlarının, inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere, sektördeki yenilikleri fark ettirip, inovatif bir bakış açısı kazandırmak olduğunu söyleyen topluluk başkanı İshak Demir, bu amaçla Türkiye’de çeşitli bölgelere teknik geziler düzenlediklerini belirtti. İshak Demir yaptığı açıklamada ''Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürümüzden, gelecek yıl şubat ayında tamamlanacak olan, su ve ışık gösterisine sahip çelik yaya köprüsünü gezme sözümüzü de aldık. Bize bu imkanı sağlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e teşekkür ediyoruz” dedi.