MANAVGAT’A IŞIK ve SU DANSLI YAYA KÖPRÜSÜ

MANAVGAT’A IŞIK ve SU DANSLI YAYA KÖPRÜSÜ

Manavgat Belediyesi, ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımını sağlayacak olan yaya köprüsünün yapımını tamamlayarak hizmete açtı. Yaya köprüsü ulaşımı rahatlatırken ışık, ses ve suyun dansını Manavgat halkına görsel olarak sunarak bölgeye artı değer kattı.

YÜRÜYEREK KOLAY ULAŞIM

Manavgat Belediyesi, vatandaşların ırmağın bir yakasından diğer yakasına kolay ulaşımını sağlayacak yaya köprüsünün yapımını tamamlayarak hizmete açtı. Yukarı Pazarcı Mahallesi ile Yukarı Hisar Mahallesi’ni birbirine bağlayan

yaya köprüsü, ulaşımı rahatlatırken, görsel olarak da bölgeye artı değer kattı. Modern çizgisiyle Türkiye’de bir ilk olan Yaya Köprüsü, ışık, ses ve suyun dansını bir araya getirdi. Manavgat ırmağı ile kamusal kullanım alanını bütünleştirici şekilde tasarlanan yaya köprüsünde vatandaşların ve turistlerin geçerken dinlenebilecekleri ve ırmağı seyredebilecekleri alanlar yerleştirildi.

DNZ_5130

SU VE IŞIK GÖSTERİSİ

Yaya Köprüsü sistemi, şehir mimarisi de göz önünde bulundurularak tek açıklık ile geçilecek şekilde tasarlandı. Genişliği 5 metre olan köprünün taşıyıcı yan elemanlarına su perdesi yerleştirilerek, akşamları belirli zamanlarda su ve ışık gösterileri de yapılıyor. 5 adet çalan müzik eşliğinde, ışık oyunlarıyla dans eden suyun görüntüsü izleyenleri büyülüyor. Müzik eşliğinde yapılan su oyunlu yaya köprüsünün üzerinden geçen vatandaşlar, muhteşem projeyi hayata geçiren Başkan Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

SÖZEN; “HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaya köprüsünün yapımının tamamlandığını söyledi. Sözen, “Yaya köprümüzün yapımı sorunsuz bir şekilde tamamlandı. İki yakayı birbirine bağlayan köprümüz ulaşımı rahatlatırken görsel olarak da bölgeyi güzelleştirdi. Köprümüz yapılırken tüm doğal değerlerimiz korunmuş, tek bir ağaç bile kesilmemiştir. Köprümüzün Manavgat halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

DNZ_5141

DNZ_5166