MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN E-İMAR UYGULAMASI

e-imar1

MANAVGAT BELEDİYESİ’NDEN E-İMAR UYGULAMASI

Manavgat Belediyesi E-İmar Uygulaması (İnteraktif İmar Durumu Sorgulama) hizmete girdi.

Manavgat Belediyesi, şeffaf belediyecilik ve insan odaklı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak olan E-İMAR (interaktif imar durumu sorgulama) uygulamasını halkımızın kullanımına sunmuştur. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Manavgat ilçe sınırlarının tamamı, Manavgat Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına dahil olmuş, tüzel kişiliği sona eren mülga İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinin tüm imar arşivleri Manavgat Belediyesi'ne devrolmuştur.

İlçe sınırlarımız dahilinde yaklaşık 9413 hektar(ha) uygulama imar planı bulunan alan vardır.Vatandaşlarımızın taleplerine hızlı ve doğru bir şekilde dönüş yapabilmek için, çoğu basılı pafta ve kağıt ortamında olan imar planlarına ilişkin imar arşivinde yer alan tüm belgelerin, taranıp dijital ortamda (bilgisayar ortamında) arşivlenmesi, ilçe sınırlarımız dahilinde geçmişte yapılan tüm imar planları, parsel ölçeğindeki plan değişiklikleri ve mevzi planlar birbirleri ile entegre edilip mevcut planların güncelliği ve doğruluğunun sağlanmasına yönelik ciddi çalışmalar yapılmıştır.

Yapılan çalışmalar sonucu elde edilen güncel imar planı verileri coğrafi bilgi sistemi altyapısı ile düzenlenerek E-İmar uygulaması hazırlanmıştır.

Hayata geçirilen E-İmar uygulamasıyla; vatandaşlarımız belediye hizmet binasına gitmeden, ada, parsel ve mahalle bilgileri ile giriş yaparak internet üzerinden (bilgisayar, tablet, cep telefonu) imar durumu bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilecektir. Bilgileri kaydetme ve yazdırma alternatifleri sunan e-imar uygulamasına giriş yapan vatandaşlar imar durumunun yanı sıra altlık harita butonları vasıtasıyla parsellerinin uydu haritasındaki konumuna da görebilecektir.

Manavgat Belediyesi internet sitesi üzerinden yayına açılan uygulamada, veri girişi ve güncelleme çalışmaları devam etmekte olup imar planı adı, onay tarihi, plan notları, lejant ve üst ölçek plan durumu gibi veriler de kısa süre içerisinde halkımızın bilgisine sunulacaktır. Çağın gereksinimlerine göre vatandaşlarımıza en iyi ve en kolay hizmeti vermek için çalışmalarımız devam etmektedir.

Tarih:20.02.2019