MANAVGAT BELEDİYESİ THM TOPLULUĞU KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONS

DSC_2234

MANAVGAT BELEDİYESİ THM TOPLULUĞU KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

Manavgat Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, Atatürk Kültür Merkezi’nde, Manavgat halkına muhteşem bir konser vererek türkü ziyafeti çekti.

. Şef Onur Gök yönetimindeki 60 kişilik THM Korosu’nun “Türküler Sevdamız 2” konserini izlemeye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve koro elemanlarının yakınları, müzikseverler ve Manavgat halkı katıldı.

Salonun tıklım tıklım dolduğu konser 2 saat boyunca devam ederken, dinleyiciler keyifli anlar yaşadı. Türkiye’nin dört bir yanından 15 eserin seslendirildiği konserde Türkiye’nin 7 bölgesi ile Rumeli ve Azerbeycan türküleri de koro ve solo olarak seslendirildi. Koristlerin büyük heyecanla seslendirdiği türkülere kimi zaman konseri izlemeye gelen vatandaşlar da eşlik etti. Koronun konserini sonuna kadar izleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şef Onur Gök’e teşekkür buketi ve plaketini takdim ettikten sonra bir de konuşma yaptı. Başkan Sözen, konuşmasında şunları söyledi.

DSC_2245

“Türkiye’mizin dört bir köşesinden çok güzel esintileri bizlere sunan koro sanatçılarımıza ve onları bugüne hazırlayan hocalarına teşekkür ediyorum. Koroyu dinlerken bu ülkede yaşamakla ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha hatırladık. Bu ülke gerçekten sazıyla, sanatçısıyla, sizler gibi sanata sahip çıkan insanlar oldukça hep bu güzelliklerle yaşayacağız. Çok seslilik, demokrasiyi getirir. Manavgat’ta kardeşlik havası var. Tıpkı bu koro gibi çok seslilikle kardeşçe yaşadığımız insanlarımız Manavgat’ımıza güzellik katıyor. Bizler buradaki sinerjinin bütün Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Ülkemiz çok hassas süreçlerden geçiyor. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ancak bu toplum taşıyacaktır. Sanat ve sanatçı medeniyetin göstergesidir. Ama bir süredir 250 sanatçımız gelecek için kaygıları olduğunu dile getiriyor televizyonlarda. Sanatçının, yazarın ressamın kendini özgür hissetmediği, tuvaline özgürce dokunamadığı, kalemini özgürce oynatamadığı bir ülkede asla hiçbirimizin huzuru olamayacağına inananlardanım. Sizlerden kardeşiniz olarak istirhamım, mutlaka koşullar ne olursa olsun referandumda sandığa giderek oyunuzu kullanmanız.

DSC_2269

Bu ülkenin bizlere ne koşullarda bırakıldığını düşünün. Bizlere 90 yıldır bu güzellikleri ve Cumhuriyeti emanete eden insanları unutmamanızı dilerim. Herkesin özgürce fikirlerini ifade edebildiği, sanatçının sanatını özgürce ifade edebildiği, çocuklarımızın güzel geleceği için, demokrasimiz için, cumhuriyetimiz için gerçek anlamda yöneticinin halk olduğu bir gelecek için en güzeli düşünerek oyunuzu kullanın. Bu vesileyle Pazar günü yapılacak Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumunun Hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.

DSC_2273

Gecede konuşan Şef Onur Gök, Türk Halk Müziği Topluluğu korosunun çalışmalarına ve gelişimine her zaman destek ve katkı veren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Son olarak koro İzmir Marşı’nı seslendirirken, vatandaşlar da ellerinde bayraklarla koroya eşlik etti.

DSC_2307

DSC_2321